Σάββατο 31 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
Συντονισμένη αντίσταση στα ανθυγιεινά σχέδια

Σύσκεψη των σωματείων των εργαζομένων στα νοσοκομεία και την πρόνοια τη Δευτέρα στον «Ευαγγελισμό», ώρα 2.30 μ.μ.

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση των εργαζομένων την περασμένη Πέμπτη
Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση των εργαζομένων την περασμένη Πέμπτη
Συντονισμένη απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας για τη συρρίκνωση του δημόσιου συστήματος υγείας - πρόνοιας και την παραπέρα εκχώρηση τομέων των νοσοκομείων στην επιχειρηματική δραστηριότητα ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και τα ιδρύματα πρόνοιας της Αττικής.

Το πρώτο βήμα συντονισμού και ενοποίησης του αγώνα έγινε στην κοινή σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) στις 21.3.2001 όπου αποφασίστηκε και η προχτεσινή κινητοποίηση, στην οποία πήραν μέρος οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Αγιος Σάββας», «Αγλαΐα Κυριακού», «Ιπποκράτειο», «Ελπίς» και «Θριάσιο» Ελευσίνας μαζί με τους εργαζόμενους στον Εθνικό Οργανισμό Πρόνοιας (ΕΟΠ) και το Κέντρο Βρεφών η Μητέρα.

Μέσα από την κινητοποίηση -αλλά και την άρνηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να συναντηθεί με τους εργαζόμενους- προέκυψε η ανάγκη της συνέχειας, αλλά και του παραπέρα συντονισμού της δράσης.

Ετσι με πρωτοβουλία του σωματείου των εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» θα γίνει σύσκεψη τη Δευτέρα (2.4.2001) στις 2.30 μ.μ. στο Δώμα του νοσοκομείου, όπου θα εξεταστεί η περαιτέρω πορεία. Αλλωστε υπάρχει και η γενική συνέλευση των εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» που εξουσιοδότησε το ΔΣ του σωματείου να προχωρήσει σε συντονισμό δράσης με χώρους που έχουν τα ίδια αιτήματα, με ταυτόχρονο κάλεσμα προς την ΠΟΕΔΗΝ να συντονίσει πανελλαδικά τις διεκδικήσεις.

Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί τα σωματεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία και στην πρόνοια που πήραν μέρος στην κινητοποίηση της περασμένης Πέμπτης. Επίσης προσκαλεί και όλα τα σωματεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία και τα ιδρύματα πρόνοιας στην Αττική.

Το πλαίσιο που αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, αύξηση 25% στο βασικό μισθό για την κάλυψη των πραγματικών τους αναγκών και άμεση χορήγηση επιδόματος 100.000 δραχμών το μήνα. Επίσης ζητούν να ενταχθεί το επάγγελμα των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά, να διατηρηθούν τα κεκτημένα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, να μην αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης, να μη μειωθούν οι συντάξεις και να μην περικοπεί το εφάπαξ.

Στην πρωτοβουλία για συγκρότηση επιτροπής αγώνα με άλλα σωματεία και συνδικαλιστές που θα αγωνιστούν για την υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών κατακτήσεων των εργαζομένων συντάσσεται και το σωματείο των εργαζομένων του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Αγιοι Ανάργυροι».

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων του «Αγιοι Ανάργυροι» καταγγέλλει την αντιδημοκρατική και αντισυνδικαλιστική πρακτική που ακολουθεί η ΠΑΣΚΕ και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Στ. Κουτσιουμπέλης, με τη συναίνεση των παρατάξεων ΔΑΚΕ και Υγειονομική Πρωτοβουλία, κατά στελεχών της ΕΣΑΚ Υγειονομικών. Επισημαίνει τέλος, ότι η μόνη ρεαλιστική πρακτική για την αντίσταση στον αντιλαϊκό κατήφορο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι ο αγώνας και όχι η φίμωση θέσεων, απόψεων ή προτάσεων άλλων παρατάξεων.

Στο «Θριάσιο»

Οι εργαζόμενοι του «Θριάσιου» πραγματοποίησαν χτες τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 μ.-3 μ.μ. Αντιπροσωπεία τους πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη Νομαρχία Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα, όπου και επέδωσε ψήφισμα στο νομάρχη σχετικά με τα προβλήματα του νοσοκομείου και τα αιτήματα των εργαζομένων.

Στο πλευρό τους βρέθηκε ο επικεφαλής της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Δυτικής Αττικής, Αντώνης Χοροζάνης, ο οποίος τόνισε ότι τα προβλήματα των εργαζομένων του νοσοκομείου πρέπει να γίνουν υπόθεση όλων των κατοίκων της περιοχής.

Πέρα από τα κοινά αιτήματα που έχουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία που ήδη βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, οι εργαζόμενοι του «Θριάσιου» ζητούν την κατάρτιση νέου οργανισμού του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας και Μεγάρων, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες, κάλυψη των κενών θέσεων με μόνιμο προσωπικό αλλά και κάλυψη των αδειών μητρότητας. Τέλος, ζητούν να σταματήσει η διγλωσσία του υπουργείου Υγείας σχετικά με τη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου, τα οποία τονίζουν ότι πρέπει να λειτουργούν μόνο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

  • Συγκέντρωση στη Χαριλάου Τρικούπη έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι του ΠΙΚΠΑ. Οι εργαζόμενοι επέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κ. Σκανδαλίδη και στη συνέχεια έκαναν πορεία στο υπουργείο Υγείας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα οι αγωνιστικές δράσεις (2012-09-20 00:00:00.0)
Αδιαπραγμάτευτες οι συμπράξεις (2005-07-01 00:00:00.0)
Αγωνιστικό πρόγραμμα κινητοποιήσεων (2001-04-06 00:00:00.0)
Προσκλητήριο για νέους αγώνες (2001-04-03 00:00:00.0)
Δυναμική απάντηση εργαζομένων (2001-03-29 00:00:00.0)
Αναγκαία η ενιαία δράση (2001-03-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ