Πέμπτη 7 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΥΠΡΟΥ - ΕΛΛΑΔΑΣ
Προτεραιότητα η παραπέρα ΝΑΤΟποίηση του νησιού

Τις διαδικασίες ένταξης στο «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη» συζήτησαν χτες στην Αθήνα οι ΥΠΕΞ των δυο χωρών

Η ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟικό πρόγραμμα του «Συνεταιρισμού για την Ειρήνη», το Κυπριακό, η οικονομική κρίση, η ενέργεια και περιφερειακά θέματα βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχαν χτες στην Αθήνα, ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιαννάκης Κασουλίδης και ο Ελληνας ομόλογός του Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σε δηλώσεις του, ο Δ. Αβραμόπουλος έσπευσε να δηλώσει τη στήριξη της Ελλάδας για την ένταξη της Κύπρου στο «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη», προθάλαμο του ΝΑΤΟ, υποστηρίζοντας ότι «η νέα κυβέρνηση της Κύπρου πορεύεται με σχεδιασμό και στρατηγική, γνωρίζει τι θέλει και επιδιώκει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή».

Ο Κύπριος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου συμφωνήθηκε ένας «οδικός χάρτης στρατηγικής όσον αφορά την εξωτερική πολιτική της Κύπρου, ο οποίος θα ακολουθηθεί τουλάχιστον για το ορατό μέλλον των δύο χρόνων». Με το πρόσχημα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δε θέλει να διαφέρει από τα 26 κράτη - μέλη της ΕΕ, υπεραμύνθηκε του αιτήματος της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη για ένταξη της χώρας στο «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη».

Συνέδεσε ακόμα το θέμα το ΝΑΤΟικού προγράμματος με την επίλυση του Κυπριακού, υποστηρίζοντας ότι «χρειάζεται μία καλή και σοβαρή προεργασία, καθώς επίσης και στη συνέχεια μία προσπάθεια ώστε να ξαναξεκινήσουν οι συνομιλίες», χωρίς ωστόσο να αναφέρει οτιδήποτε σε ποια βάση θα στηριχτούν οι νέες συνομιλίες και αν θα αμφισβητηθούν συμφωνημένες θέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ