Τρίτη 3 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ 3 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ

1821 Τα αδέλφια Γκίκας και Παναγιώτης Μπότασης, ο πλοίαρχος Γεώργιος Πάνου και ο Ομηρίδης Σκυλίτσης ξεσηκώνουν το λαό στις Σπέτσες και υψώνουν τη σημαία της Επανάστασης στο νησί.

1926 Απαγορεύεται με Νόμο η λειτουργία των μη φασιστικών συνδικάτων στην Ιταλία.

1926 Υπογράφεται σοβιετογερμανικό σύμφωνο ουδετερότητας και μη επίθεσης.

1948 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν υπογράφει το «σχέδιο Μάρσαλ» για χορήγηση «βοήθειας» 6 δισ. δολαρίων στις χώρες που υπέστησαν τα δεινά του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.

1949 Μια μέρα μετά την ανακατάληψη του Γράμμου από το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, γίνεται ανασχηματισμός της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης. Στις 20 Απρίλη η Προσωρινή Δημοκρατική Κυβέρνηση απηύθυνε έκκληση στον ΟΗΕ, στο Παγκόσμιο Συνέδριο οπαδών της Ειρήνης και σ' όλους τους δημοκρατικούς λαούς του κόσμου για το σταμάτημα της αιματοχυσίας στην Ελλάδα.

1968 Στη Ρώμη, στελέχη διαφόρων συνδικαλιστικών τάσεων που διώκονται από τη Χούντα και συγκεκριμένα: του Δημοκρατικού Συνδικαλιστικού Κινήματος (ΔΣΚ), της Δημοκρατικής Συνδικαλιστικής Αλλαγής και της Σοσιαλιστικής Δημοκρατικής Ενωσης (ΣΔΕ) αποφασίζουν τη συγκρότηση της Ενιαίας Συνδικαλιστικής Αντιδικτατορικής Κίνησης, της ΕΣΑΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ