Τρίτη 3 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΒΑΛΑ
Σήμερα το νέο σόου εγκαινίων τμήματος της Εγνατίας

Ανακοίνωση της ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ

Εργα για την ανάπτυξη του τόπου και σε όφελος του λαού ζητά η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ, με ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τη σημερινή φιέστα που στήνεται από την κυβέρνηση για την παράδοση 11 χιλιομέτρων της Εγνατίας (την παράκαμψη της πόλης). Ο ΥΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτης, θα εγκαινιάσει σήμερα το νέο τμήμα, λίγους μήνες μετά την αντίστοιχη φιέστα που είχε στηθεί για τα εγκαίνια των 14 χιλιομέτρων της Εγνατίας που συνδέονται με το νέο τμήμα.

«Η παράκαμψη δε θα είχε κατασκευαστεί αν δεν είχε γίνει εκρηκτικό το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης και αντικείμενο συστηματικής πίεσης και διεκδίκησης, όμως η καθυστερημένη και "κατασταλτική" μικρή κυκλοφοριακή ανακούφιση, είναι πολύ μακριά από την οικονομική ανάπτυξη», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ.

Επίσης αναφέρει: «Το ΚΚΕ, χωρίς καθόλου να παραγνωρίζει την ανάγκη βελτίωσης των υποδομών, ειδικά της περιοχής, μεταξύ των οποίων και οι συγκοινωνιακές, πρόβαλλε και προβάλλει την ανάγκη να εντάσσονται σε άλλο πλαίσιο και προοπτική, αυτή της Λαϊκής Οικονομίας με προγραμματισμένη περιφερειακή ανάπτυξη και ισότιμη συνεργασία με γειτονικές χώρες.

Ομως η παράκαμψη, όπως όλα τα μεγάλα συγκοινωνιακά έργα, είναι ουσιαστικά ένα έργο που αν και ήδη το πληρώνουμε, η ιδιοκτησία και διαχείρισή του δόθηκε σε ιδιώτες, σε ξένα μονοπώλια που θα κερδοσκοπήσουν με αυτήν για πολλές δεκαετίες.

Το κύμα των βιαστικών παραδόσεων ημιτελών έργων ανάμεσα στα οποία και το τμήμα της Εγνατίας που διέρχεται το νομό μας, δεν οφείλεται στη βιασύνη της κυβέρνησης να εξυπηρετηθεί ο λαός και να αρχίσουν επενδύσεις, αλλά στην ανάγκη και τα τελεσίγραφα των ξένων να αρχίσει η είσπραξη των Σπατόσημων και όλων των άλλων χαρατσιών που τακτικά θα αυξάνουν, καθώς και στους σχεδιασμούς της Νέας Τάξης, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για διείσδυση και εδραίωση στα Βαλκάνια.

Για τους κομμουνιστές και για το λαό ξεχωρίζουν οι βαριές συνέπειες από τη λειτουργία των έργων αυτών και ένα ακόμη μέτωπο πάλης δημιουργείται. Διεκδικούμε όχι μόνο την ταυτόχρονη και ταχύρυθμη κατασκευή των υπολοίπων τμημάτων και όλων των κρίκων των συγκοινωνιακών έργων που είναι απαραίτητα για το νομό και την περιοχή, αλλά υπογραμμίζουμε την ανάγκη να κατασκευαστούν με όλο τον απαιτούμενο σεβασμό για το ιδιόμορφο περιβάλλον και τον αγροτικό χαρακτήρα. Να είναι άρτια και ασφαλή, να μη συνοδεύονται από χαράτσια που πρέπει να καταργηθούν στην πράξη, αλλά από την εφαρμογή ενός μακροπρόθεσμου προγράμματος ανάπτυξης προς όφελος του λαού μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ