Τρίτη 3 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Ονειρεύεται έφοδο τεχνολογιών (μόνο;) προς τον Καύκασο

Το όραμα, «να γίνει η χερσόνησος που ζούμε μια όαση ευημερίας. Να μην ξεπηδά πια από το βαλκανικό κουτί της Πανδώρας μίσος και αίμα, αλλά ειρήνη για τους λαούς, συνεργασία για τους ηγέτες, κέρδη για τους επιχειρηματίες, ευημερία για τους πολίτες», περιέγραψε με τα παραπάνω λόγια ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, μιλώντας χτες το μεσημέρι στο 8ο φόρουμ στη Θεσσαλονίκη. Ενώ παράλληλα απεύθυνε έκκληση προς όλους να γίνουν πρωταγωνιστές στην κοινή προσπάθεια για ειρήνη, δημοκρατία, ασφάλεια και σταθερότητα στα Βαλκάνια, διευκρινίζοντας ότι «κεντρικός και απαράβατος όρος της συνολικής στάσης της ΝΔ, είναι το απαραβίαστο των συνόρων».

Στο πλαίσιο της ομιλίας του πρότεινε να δημιουργηθεί μια νέα υπηρεσία διεθνούς συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, να ιδρυθεί ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο για τις βαλκανικές χώρες στη Θεσσαλονίκη και να δημιουργηθεί τεχνολογικό πάρκο στη Βόρειο Ελλάδα.

Παρουσιάζοντας το όραμα της ΝΔ για το ρόλο της Ελλάδας και ειδικότερα της Θεσσαλονίκης ανέφερε πως η Θεσσαλονίκη πρέπει να αποτελέσει «εφαλτήριο επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, αλλά και στρατηγείο σταθερότητας και κοινής ανάπτυξης». «Να μεταβάλουμε τη ΝΑ Ευρώπη, σε τεχνολογικό και διαδικτυακό κέντρο της Ευρώπης, για την έφοδο των νέων ευρωπαϊκών τεχνολογιών προς την περιοχή του Καυκάσου», είπε. Και υπογράμμισε πως μέχρι τότε, για την εδραίωση της συνεργασίας και την αύξηση των ρυθμών της οικονομικής ανάπτυξης στην περιοχή, πρέπει να υπάρξει, άμεση καταδίκη και παρεμπόδιση κάθε πράξης βίας και διασφάλιση της συνοριακής και πολιτικής σταθερότητας στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ