Παρασκευή 22 Μάρτη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΟΙΥΕ»
Καταγγέλλει σχέδια αποκλεισμού της από το προεδρείο

Στην αναβολή της συνεδρίασης για τη συγκρότηση του προεδρείου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας προχώρησαν οι παρατάξεις Αυτόνομη Παρέμβαση, «ΕΜΕΙΣ» (η πρώην ΠΑΣΚΕ που μετονομάστηκε) και η ΔΑΚΕ, μετά την άρνηση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) να «συμμορφωθεί» με τις θέσεις της πλειοψηφίας.

Η συνεδρίαση είχε οριστεί την προηγούμενη Παρασκευή και όπως τονίζει η παράταξη σε σχετική ανακοίνωσή της «η ΔΑΣ απαίτησε το προεδρείο να συγκροτηθεί σε αντιπροσωπευτική αναλογική βάση. Η ΔΑΣ είναι δεύτερη δύναμη με μόνο 5 ψήφους διαφορά από την πρώτη δύναμη που είναι η "ΑΠ" με 150 ψήφους».

Καταγγέλλει ότι «οι παρατάξεις της Αυτόνομης Παρέμβασης, της ΕΜΕΙΣ (η πρώην ΠΑΣΚΕ που μετονομάστηκε) και της ΔΑΚΕ με διάφορες δικαιολογίες και προσχήματα και απαιτώντας από τη ΔΑΣ δήλωση υποταγής και συμμόρφωσης στις αντεργατικές τους θέσεις, δεν προχώρησαν στη συγκρότηση του προεδρείου, αναβάλλοντας τη συνεδρίαση. Από τις τοποθετήσεις τους, διαφάνηκαν οι προθέσεις τους να επιδιώξουν εκ νέου όπως και στο προηγούμενο συνέδριο τον αποκλεισμό της ΔΑΣ από το προεδρείο».

Η παράταξη προειδοποιεί ότι μια τέτοια μεθόδευση θα τους φέρει αντιμέτωπους όχι μόνο με τους αντιπροσώπους της ΔΑΣ, αλλά και με τους χιλιάδες εργαζόμενους που ψήφισαν ΔΑΣ και καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε ετοιμότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ