Παρασκευή 22 Μάρτη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παρέμβαση στην επιχείρηση «CosmosLine»

Εξόρμηση ενημέρωσης των εργαζομένων στην εταιρεία «CosmosLine» στη Λιοσίων, πραγματοποίησαν χτες το πρωί μέλη του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ) και οι Λαϊκές Επιτροπές 3ου-4ου και 5ου-6ου Διαμερίσματος.

Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΣΕΤΗΠ πρόκειται για επιχείρηση «σκλαβοπάζαρο» στον κλάδο. «Με απύθμενο θράσος λανσάρουν σε αγγελίες παχυλούς μισθούς, που "φτάνουν" μέχρι και τα 1.300 ευρώ πατώντας πάνω στη φτώχεια και στην ανάγκη κάθε άνεργου να βρει μεροκάματο. "Πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες". Οχι μόνο δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους, αλλά έχουν την απαίτηση να δουλεύουν ανασφάλιστοι, υπογράφοντας και δήλωση. Οι εργαζόμενοι μένουν λίγες μέρες και πληρώνονται με το κομμάτι των πωλήσεων που κάνουν, μεροκάματα όπως που δεν εισπράττουν σχεδόν ποτέ».

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης -όπως καταγγέλλει το ΣΕΤΗΠ- η εργοδοσία της επιχείρησης και τα τσιράκια της με φωνές και απειλές προσπάθησαν να αποτρέψουν τους εργαζόμενους να πάρουν την ανακοίνωση τού συνδικάτου τραβώντας την ακόμα κι από τα χέρια τους. Εφτασαν στο σημείο να απαιτήσουν καλώντας και την αστυνομία να φύγουν τα μέλη του ΣΕΤΗΠ και της Λαϊκής Επιτροπής από το πεζοδρόμιο μπροστά στην εταιρεία απειλώντας και με μηνύσεις τα μέλη του ΔΣ του συνδικάτου! Η παρουσία της αστυνομίας και η απόπειρα τρομοκράτησης δεν έπιασε ενώ η εξόρμηση ολοκληρώθηκε κανονικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ