Παρασκευή 22 Μάρτη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Απλήρωτες εφημερίες και υπερωρίες

Γενικευμένη στάση πληρωμών των εφημεριών των γιατρών και των υπερωριών των εργαζομένων ακολουθεί η συγκυβέρνηση στα δημόσια νοσοκομεία καθώς τους χρωστά χρήματα πολλών μηνών απ' το 2012.

Παρ' όλα αυτά, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος επιχείρησε να αναστρέψει την εικόνα μιλώντας χτες στη Βουλή. Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση βουλευτού της ΔΗΜΑΡ για τις οφειλές του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας σε γιατρούς και εργαζόμενους, έριξε το μπαλάκι για την καθυστέρηση των πληρωμών «σε παραλείψεις της διοικήσεως του νοσοκομείου» και ανακοίνωσε πως θα διαταχθεί έλεγχος για το θέμα.

Παράλληλα, ο Ανδρ. Λυκουρέτζος, επιτέθηκε σε υπαλλήλους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, λέγοντας πως «χάριν των δικών τους εμμονών» δε μπορεί να εμποδίζεται η ροή της χρηματοδότησης, «αφού υπογράφει ο υπουργός της Υγείας και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου». Τέλος, ο υπουργός Υγείας είπε ότι θα φέρει νομοθετική διάταξη για την πληρωμή εφημεριών και υπερωριών των γιατρών και των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) αποφάσισε 24ωρη απεργία στις 28 Μαρτίου και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο υπουργείο, ενώ η ΟΕΝΓΕ απέστειλε στον υπουργό εξώδικο καθιστώντας τον υπεύθυνο για τις συνέπειες των κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ