Παρασκευή 22 Μάρτη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ Ν/ΖΩΝΗΣ - ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Αναζητούν τρόπους να χτυπήσουν τον αγωνιστικό συντονισμό στα ναυπηγεία
  • Κατέφυγαν στα δικαστήρια για να χτυπήσουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων
  • Στις 28 Μάρτη η πανελλαδική απεργία στο Μέταλλο

Από την προχτεσινή κινητοποίηση που έκαναν οι εργαζόμενοι στη ναυπηγική βιομηχανία στον Πειραιά
Από την προχτεσινή κινητοποίηση που έκαναν οι εργαζόμενοι στη ναυπηγική βιομηχανία στον Πειραιά
«Επιασαν δουλειά» εργολάβοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και εφοπλιστές για να χτυπήσουν, όπως φάνηκε χτες στα δικαστήρια του Πειραιά, τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και να ανακόψουν τη κοινή δράση των εργαζομένων όλων των ναυπηγείων και της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Στο μονομελές Πρωτοδικείο εκδικάστηκε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής κατά του σωματείου του ναυπηγείου Ελευσίνας, που κατέθεσαν η πλοιοκτήτρια εταιρία του πλοίου «MARYAH» (το οποίο μετασκευάζεται στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου) και εργολάβοι των συνεργείων που έχουν αναλάβει τη μετασκευή. Η οποία, σημειωτέον, έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια.

Με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και προσωρινής διαταγής, εταιρεία και εργολάβοι αξιώνουν να μην εμποδίζεται η είσοδος των συνεργείων στο ναυπηγείο, με πρόσχημα ότι το έργο που έχουν αναλάβει είναι άσχετο με την απεργία που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι από τις 21 Γενάρη για να πληρωθούν. Κάτι που δεν ευσταθεί γιατί για να λειτουργήσουν οι εγκαταστάσεις (δεξαμενή νο 1 που βρίσκεται το πλοίο, γερανοί, ηλεκτροδότηση, δίκτυα αέρα κ.λπ.), χρειάζονται 150 εργαζόμενοι του ναυπηγείου. Απαιτούν να επιβληθεί και χρηματική ποινή ύψους 100.000 ευρώ στο σωματείο για κάθε παρεμπόδιση.

Με τη δικαστική απόφαση που προσπαθούν να πετύχουν εταιρεία και εργολάβοι, η οποία θα εκδοθεί τις επόμενες μέρες, επιδιώκουν να σπάσουν τόσο την απεργία των εργαζομένων του ναυπηγείου Ελευσίνας, όσο και την αποχή από την εργασία που έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι των συνεργείων μέσα από τις γενικές συνελεύσεις των ταξικών σωματείων της Ζώνης που είναι μέλη και συμμετέχουν στη δράση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Ναυπηγικής Βιομηχανίας.

Εξάλλου, όπως αποδείχτηκε στη διάρκεια της εκδίκασης της αίτησης, από τις 21 Γενάρη που ξεκίνησε η απεργία στο ναυπηγείο, στο πλευρό των απεργών συμπαρατάχθηκαν από την πρώτη στιγμή και οι 300 περίπου εργαζόμενοι των συνεργείων, όχι μόνο ως ένδειξη αλληλεγγύης. Αλλά όπως αναδείχτηκε ο αγώνας των εργαζομένων της ναυπηγικής βιομηχανίας για δουλειά με δικαιώματα, ενάντια στη διάλυση των ναυπηγείων που προωθείται από κυβέρνηση και ΕΕ και για να λειτουργούν απρόσκοπτα τα ναυπηγεία με όλες τις δραστηριότητές τους, καλύπτοντας τις ανάγκες της χώρας, είναι ενιαίος.

Σταθμός αυτού του αγώνα θα είναι και η πανελλαδική απεργία στις 28 Μάρτη σε όλο τον κλάδο του Μετάλλου που έχει κηρύξει η ΠΟΕΜ. Την ημέρα της απεργίας θα γίνει προσυγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής στις 11 το πρωί στο Μοναστηράκι. Η απεργιακή συγκέντρωση έχει καθοριστεί στις 12μ στην Ομόνοια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ