Παρασκευή 14 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΣΟΦΤΕΞ»
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους

Από τον «Αννα στον Καϊάφα» στέλνονται οι εργαζόμενοι της «ΣΟΦΤΕΞ», ψάχνοντας να βρουν το δίκιο τους και τα δικαιώματά τους που τους ξεπούλησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μαζί με το ξεπούλημα της «ΣΟΦΤΕΞ» στην αμερικανική πολυεθνική κοινοπραξία. Χτες οι εργαζόμενοι της «ΣΟΦΤΕΞ», στα πλαίσια των τετράωρων στάσεων εργασίας και κινητοποιήσεων - που ξεκίνησαν από προχτές και λήγουν σήμερα - πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης, απαιτώντας την ακύρωση των απολύσεων, το σταμάτημα της συρρίκνωσης τμημάτων παραγωγής, αλλά και την επαναφορά της επιχείρησης υπό δημόσιο έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, αντιπροσωπεία του ΔΣ του σωματείου, συναντήθηκε με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γ. Ζαφειρόπουλο, ο οποίος τους ανακοίνωσε ότι με πρωτοβουλία του θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργείων για να καθοριστεί ενιαία στάση της κυβέρνησης απέναντι στα αφεντικά της «ΣΟΦΤΕΞ» και ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα καλέσει τον διευθύνοντα σύμβουλο της «ΣΟΦΤΕΞ», Π. Φορλίν, προκειμένου να του κάνει συστάσεις για την εφαρμογή του συμβολαίου πώλησης της επιχείρησης!

Να σημειωθεί ότι η κάθε αντεργατική και διαλυτική για την εταιρία κίνηση των Αμερικανών, δεν απέχει καθόλου από τους κατάπτυστους όρους που περιέχονται στο συμβόλαιο πώλησης. Διότι σ' αυτό το κατάπτυστο και σκανδαλώδες συμβόλαιο στηρίζονται και έχουν εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στους εργαζόμενων.

Σήμερα οι εργαζόμενοι της «ΣΟΦΤΕΞ» πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της επιχείρησης στο Βοτανικό, όπου το ΔΣ του σωματείου θα κάνει ανοιχτή συνεδρίαση, προκειμένου να καθοριστεί η παραπέρα στάση τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ