Παρασκευή 14 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
«Σπόνσορες» των επιδοτήσεων

Προεκλογική «κοκορομαχία» έχουν στήσει τις τελευταίες μέρες τα στελέχη της ΝΔ με τον υπουργό Γεωργίας και με ανακοινώσεις και κόντρα ανακοινώσεις ψευτοερίζουν για το αν πληρώθηκαν έγκαιρα ή όχι οι αγροτικές επιδοτήσεις. Κι αν τους παρακολουθήσει κάποιος που δε γνωρίζει την κατάσταση, θα νομίσει ότι είναι το μοναδικό πρόβλημα που υπάρχει στον αγροτικό τομέα και το μοναδικό θέμα που απασχολεί τους αγρότες.

***

Βεβαίως και υπάρχει πρόβλημα καθυστερήσεων στην πληρωμή των επιδοτήσεων, αλλά ο «υπερβάλλων ζήλος» που επιδεικνύεται εκατέρωθεν ξεπερνάει τα όρια της γελοιότητας. Ο υπουργός Γεωργίας, δεν αρκέστηκε σε μια ντουζίνα ανακοινώσεις και έφτασε σε σημείο να στείλει πληρωμένες καταχωρήσεις στον Τύπο για να «διαφημίσει» ότι η κυβέρνηση πλήρωσε έγκαιρα τις επιδοτήσεις, ενώ παράλληλα κατήγγειλε τη ΝΔ για «πολυφωνία παραπληροφόρησης». Μάλιστα, χτες, έδειξε πως δε «χόρτασε» με όλα αυτά και έβγαλε κι άλλη ανακοίνωση για να δείξει πώς κατανέμεται η «πίτα» των καταβαλλόμενων... επιδοτήσεων. Η ΝΔ με τη σειρά της, βρήκε βολική αφορμή όλες τις προηγούμενες μέρες να κάνει ντόρο, καταγγέλλοντας το υπουργείο Γεωργίας για τις καθυστερήσεις με μπαράζ δηλώσεων στελεχών της και ανακοινώσεων που υποστήριζαν, με λίγα λόγια, πως αν ήταν αυτοί στην κυβέρνηση, οι επιδοτήσεις θα δίνονταν νωρίτερα...

***

Φαίνεται, λοιπόν ότι και η ΝΔ και η κυβέρνηση βολεύονται με ένα τέτοιο στημένο δικομματικό διαχειριστικό καβγαδάκι, αφού πολιτική τους είναι απαράλλαχτα ίδια και στηρίζει τα αντιαγροτικά μέτρα της ΕΕ, τα οποία επιβάλουν περιορισμούς και βαριά ευρωπρόστιμα που «εξανεμίζουν» τις επιδοτήσεις και ξεκληρίζουν τους μικρομεσαίους αγρότες. Ομως γι' αυτά τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν τους αγρότες και το πως θα επιλυθούν, υπάρχει συνένοχη γαλαζοπράσινη βουβαμάρα.

***

Κι αφού στο όνομα του αποπροσανατολισμού και της ψηφοθηρικής εκμετάλλευσης, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δε βγάζουν άχνα, ούτε για το πώς θα λυθούν τα μεγάλα προβλήματα της αγροτιάς, ούτε για τις αιτίες που τα προκαλούν, τους χρειάζεται μια καλή νίλα στις ερχόμενες εκλογές: Να τους ρίξουν αυτή τη φορά οι αγροτοκτηνοτρόφοι ένα βαρύ πρόστιμο «συνυπευθυνότητας» την ώρα της κάλπης, για την «υπερπαραγωγή» δικομματικής κοροϊδίας, καταμαυρίζοντάς τους.


Κ. Δ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καλεί σε παναγροτικό ξεσηκωμό (2006-08-29 00:00:00.0)
Τα νέα «θαφτικά» (2005-06-30 00:00:00.0)
Σε αγωνιστική ετοιμότητα (2004-01-30 00:00:00.0)
Μόνη λύση η έξοδος στους δρόμους (2002-01-25 00:00:00.0)
Χάνουν την επιδότηση χιλιάδες αγρότες! (2002-01-23 00:00:00.0)
Καθυστέρηση και σύγχυση με επιδοτήσεις (1997-03-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ