Τετάρτη 27 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-- Στάσεις εργασίας πραγματοποίησαν χτες χιλιάδες εργαζόμενοι στη νότια βιομηχανική περιοχή της Σιλεσίας διεκδικώντας μεγαλύτερη εργασιακή ασφάλεια, καλύτερους μισθούς και συντάξεις αλλά και προάσπιση των ανθρακωρυχείων από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντόναλντ Τασκ.

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ.-- Η Σλοβενία «δε χρειάζεται πακέτο διάσωσης και είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις οικονομικές δυσκολίες» ισχυρίστηκε χτες η Σλοβένα πρωθυπουργός Αλένκα Μπρατούσεκ.

ΤΙΡΑΝΑ.-- Η αλβανική Βουλή ενέκρινε προχτές τη συμφωνία για τον αγωγό Trans Adriatic Pipeline (TAP), που θα μεταφέρει φυσικό αέριο στη νότια Ιταλία μέσω Ελλάδας, Αλβανίας και της Αδριατικής Θάλασσας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Την ομόφωνη και απόλυτη στήριξη των χωρών της Λατινικής Αμερικής χαίρει το αίτημα της κυβέρνησης της Αργεντινής, για την έναρξη επίσημου διαλόγου μεταξύ της Αργεντινής και της Βρετανίας για το καθεστώς της κυριαρχίας των νησιών Φώκλαντς/Μαλβίνας ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αργεντίνης Εκτορ Τίμερμαν.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,5 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ έπληξε χτες το απόγευμα το νότιο τμήμα του Μεξικού. Η δόνηση είχε εστιακό βάθος μόλις 7,5 χιλιόμετρα και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έγινε ιδιαίτερα αισθητή στη μεξικανική πρωτεύουσα. Εως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή υλικές ζημιές.

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.-- Επιχείρηση διάσωσης ανθρακωρύχου σε εξέλιξη στη Χιλή, καθώς βρέθηκε εγκλωβισμένος σε βάθος 300 και πάνω μέτρων μετά την ολίσθηση πετρωμάτων σε ένα ανθρακωρυχείο στη βόρεια περιοχή Ατακάμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ