Τρίτη 2 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ»: Την κλιμάκωση του αγώνα τους για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και την ανάκληση των απολύσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης», στη μαζική Συνέλευση που οργάνωσε την Κυριακή το πανελλαδικό τους σωματείο. Το Σάββατο 6 Απρίλη θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας (12 μ. - 4 μ.μ.) και την Τετάρτη 17 Απρίλη 24ωρη απεργία. Παράλληλα αποφάσισαν να συμμετάσχουν στον ταξικό γιορτασμό της 1ης Μάη.

«ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ»: Σε 4ωρη στάση εργασίας (12 μ. - 4 μ.μ.) προχώρησαν οι εργαζόμενοι στην πολυεθνική επιχείρηση «Πράκτικερ», ενάντια στις απολύσεις και την επίθεση που έχει εξαπολύσει σε βάρος τους η εργοδοσία με επιπλέον μέτρα, όπως η μείωση των ωρών εργασίας, η εντατικοποίηση της δουλειάς, η τρομοκρατία, κ.λπ.

«FORTHNET - NETMED»: Σε δυο απολύσεις εργαζομένων με πάνω από δέκα χρόνια στην εταιρεία προχώρησε η διεύθυνση της επιχείρησης «Forthnet - Netmed». Το επιχειρησιακό σωματείο των εργαζομένων απαιτεί να παρθούν πίσω οι απολύσεις, ενώ καταγγέλλει ότι την ίδια «ώρα προσλαμβάνει νέους συναδέλφους με μισθούς των 250 ευρώ. Τόσο κοστολογεί η εργοδοσία τη ζωή μας. Μεταφέρει συναδέλφους από τη μια άκρη της Αττικής στην άλλη, διαλύοντάς τους και άλλο τη ζωή. Την ίδια ώρα ανακοινώνει πανηγυρικά τα κέρδη της για το 2012, τη χρονιά που θέλησε να επιβάλει μειώσεις στους ήδη χαμηλούς μισθούς μας».

«ΗΛΒΙΟΚΑΤ»: Σε τρεις εκδικητικές απολύσεις προχώρησε η εργοδοσία της εταιρείας ΗΛΒΙΟΚΑΤ, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Νομού Αττικής. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας πέτυχαν μετά από κινητοποιήσεις να ξεκινήσει η καταβολή δεδουλευμένων που τους χρωστούσε η εργοδοσία. Την πρώτη μέρα επιστροφής στην εργασία, η εργοδοσία προχώρησε στις 3 απολύσεις.

ΜΑΡΟΥΣΙ: Την απόλυση ακόμα 13 εργαζομένων αορίστου χρόνου από τη δημοτική αρχή του Δήμου Αμαρουσίου καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΤΑ στο δήμο. Οι απολυμένοι δούλευαν στον Οργανισμό Εργασίας, από τον οποίο έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια σχεδόν 30 απολύσεις, συνολικά. Η δημοτική αρχή από το 2010 μέχρι σήμερα έχει προχωρήσει σε 800 απολύσεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου.

«ΠΡΟΣΥΦΙΠΕ»: Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι της φαρμακαποθήκης ΠΡΟΣΥΦΙΠΕ στα Γιάννενα, που κλιμακώνουν τον αγώνα τους με απεργία αύριο, Τετάρτη 3 Απρίλη, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων 3 μηνών και να μη γίνει καμία μείωση μισθών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ