Τρίτη 16 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ: Σοβαρές καταγγελίες για ξυλοδαρμούς, χρήση του μηχανισμού taser (ηλεκτροσόκ) και ξεγυμνώματα από αστυνομικούς στο πλαίσιο ελέγχου το περασμένο Σάββατο το βράδυ, διατυπώνουν κρατούμενοι στις φυλακές Γρεβενών. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι αστυνομικοί που πραγματοποίησαν τους ελέγχους στα κελιά της φυλακής, χτυπούσαν και έβριζαν χυδαία τους κρατούμενους, ενώ αναφέρθηκε πως ένας ηλικιωμένος κρατούμενος, στον οποίο χρησιμοποιήθηκε το μηχάνημα taser, εμφάνισε προσωρινή παράλυση και απώλεια ούρων. Μάλιστα, κάποιοι από τους κρατούμενους οδηγήθηκαν και στο γυμναστήριο των φυλακών, όπου τους έγδυσαν και παρέμειναν έτσι για πολλές ώρες. Τέλος, η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης διέταξε έρευνα, μετά τις καταγγελίες για βασανισμούς και εξευτελιστική συμπεριφορά στους κρατούμενους.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ: Ενα από τα οκτώ άτομα που αναζητούνταν από την ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση απαγωγής ενός 22χρονου μετανάστη από το Μπαγκλαντές, συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου στην Ανδραβίδα. Ο 22χρονος, κρατούνταν από ομοεθνείς του αλυσοδεμένος μέσα σε θερμοκήπιο στην περιοχή Ολγα του Δημοτικού Διαμερίσματος Τραγανού Ηλείας. Την ημέρα της απελευθέρωσης του θύματος, είχε συλληφθεί ένας 25χρονος - που η Αστυνομία θεωρεί ως τον «εγκέφαλο» του κυκλώματος - ενώ είχε σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος δύο ατόμων, ενός 21χρονου και του 20χρονου, που συνελήφθη προχτές. Παράλληλα, φέρονται να συμμετείχαν στην υπόθεση άλλα έξι άτομα.

ΚΥΚΛΩΜΑ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΩΝ που εκμεταλλευόταν μετανάστες έναντι αδράς αμοιβής, ισχυρίζεται πως εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. Αστυνομικοί συνέλαβαν τέσσερα άτομα σε χωριό της Πιερίας το απόγευμα της Κυριακής, ενώ αναζητούν άλλα τέσσερα άτομα τα οποία συμμετείχαν στο κύκλωμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ