Πέμπτη 18 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο Λένον ονειρεύεται

Το Χοροθέατρο του ΚΘΒΕ ανεβάζει (19/4, στη «Μονή Λαζαριστών») την παράσταση «Ιmagine - O John Lennon ονειρεύεται», σε χορογραφία - σκηνοθεσία του συγκροτήματος «sinequanon». Πρόκειται για «συνάντηση» του σύγχρονου χορού με τα εικαστικά και τη μουσική, με τη φιγούρα του Τζον Λένον να είναι τόσο ορατή όσο ο καθένας τον θυμάται.

Η παράσταση τοποθετείται χωροχρονικά σ' ένα άχρονο, σχεδόν «μπεκετικό» περιβάλλον, όπου τα «σκαθάρια» ξεφεύγουν από τις φιγούρες των «Beatles» για να γίνουν ο «Jo», η «Le» και οι «Non», ήρωες σημερινοί που μοιάζουν βγαλμένοι από το θέατρο του παραλόγου. Μια χοροθεατρική παράσταση με «πυρήνα» το ντουέτο, καθώς η βασική ιδέα πάνω στην οποία αναπτύσσεται η χορογραφία είναι η δυαδική σχέση. Η ρευστότητα της κίνησης αναδεικνύει το διάλογο των σωμάτων, το φαντασιακό έρχεται σε αντιδιαστολή με το σάρκινο και το όνειρο με την πραγματικότητα.

Η ιστορία «ντύνεται» σκηνικά με δύο παράλληλες προβολές, σε επιμέλεια Μαρίας Αθανασοπούλου, μόνιμης συνεργάτριας των «sinequanon» στο εικαστικό μέρος της παράστασης, ενώ παίζουν μουσική ζωντανά επί σκηνής οι «sancho 003»: Κώστας Παντέλης (ηλεκτρική κιθάρα), Φώτης Σιώτας (βιολί). Χορεύουν: Αλέξης Τσιάμογλου (Jo), Μπέττυ Δραμισιώτη (Le), Κική Μπάκα, Δημήτρης Σωτηρίου (Non).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ