Παρασκευή 19 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Προκλητικό σκεπτικό απόρριψης της περίθαλψης των μεταλλεργατών

Συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Εάν η κυβέρνηση προχωρούσε στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη των μεταλλεργατών θα ήταν κατάφωρη αδικία για τους άνεργους άλλων περιοχών της χώρας να υπάρχει ένα κομμάτι ανέργων «με προνόμια»! Αυτό ήταν το επιχείρημα, με το οποίο ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλος απέρριψε το αίτημα για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των μεταλλεργατών που (μεταξύ άλλων) κατέθεσε χτες στη Βουλή το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση για τα προβλήματα της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας της χώρας και την απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εργάτες του κλάδου.

Οπως σημείωσε η βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες και στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος η ανεργία χτυπάει κόκκινο και η περιοχή οδεύει προς ιδιωτικοποίηση. Ζήτησε να λειτουργήσουν άμεσα τα ναυπηγεία με ευθύνη της κυβέρνησης, να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, να στηριχθούν άμεσα οι οικογένειές τους με καταβολή ενίσχυσης 1.000 ευρώ, να υπάρξει πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να ληφθούν μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Ο υφυπουργός είπε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας αναζητείται λύση, η οποία όμως δε θα δώσει «ένα σήμα ότι πριμοδοτούμε την ανασφάλιστη και τη μαύρη εργασία ανοίγοντας δρόμο για ιατροφαρμακευτική κάλυψη και σε όσους εργάζονται ανασφάλιστοι».

Στην παρέμβασή της η Δ. Μανωλάκου τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί ούτε μισό αίτημα των εργαζομένων και ζήτησε να ξεκινήσει η ιατροφαρμακευτική κάλυψη των εργαζομένων στη ζώνη Περάματος και να επεκταθεί στη συνέχεια και σε άλλες περιοχές και χώρους δουλειάς.

Η μόνη λύση, είπε, για την ανάπτυξη της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας προς όφελος του λαού είναι η δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα που θα είναι ενταγμένος σε ένα κεντρικό εθνικό σχεδιασμό που θα έρχεται σε πλήρη ρήξη με τους περιορισμούς και τις επιλογές της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ