Παρασκευή 19 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Ερχεται» η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

Στους σχεδιασμούς που έχει συμφωνήσει με την τρόικα για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής και σε επέκταση του χρόνου των εκπτώσεων προχωρά, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η συγκυβέρνηση, αδιαφορώντας τόσο για την ακόμα μεγαλύτερη χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων στον κλάδο του εμπορίου όσο και για τα πρόσθετα προβλήματα επιβίωσης που θα προκαλέσει μια τέτοια ρύθμιση για τους εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και μικρούς ΕΒΕ.

Βάσει των δηλώσεων που έχουν γίνει μέχρι τώρα, το υπουργείο Ανάπτυξης θα προωθήσει νομοθέτημα το οποίο θα προβλέπει ότι:

Πρώτο: Επιτρέπεται όλες τις Κυριακές του χρόνου η λειτουργία των καταστημάτων με επιφάνεια μέχρι 250 τετραγωνικά μέτρα. Ο περιορισμός των τετραγωνικών υποτίθεται ότι γίνεται για... προστασία των «μικρών» εμπορικών καταστημάτων, κάτι βέβαια που δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Ομως, εκείνο που λείπει από τους μικρούς εμπόρους δεν είναι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων τους, αλλά... πελάτες, που να διαθέτουν εισοδήματα, ώστε να κάνουν αγορές.

Δεύτερο: Ολα τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά επτά Κυριακές το χρόνο. Δύο Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα (κατ' εξαίρεση φέτος η δεύτερη Κυριακή θα είναι η 30ή Δεκέμβρη), μία πριν το Πάσχα (Κυριακή των Βαΐων) και από μία σε καθεμιά από τις τέσσερις εκπτωτικές περιόδους, την πρώτη Κυριακή κάθε περιόδου.

Τρίτο: Αυξάνονται - με εξαίρεση την αγορά αυτοκινήτου - από δύο σε τέσσερις οι εκπτωτικές περίοδοι στη διάρκεια του χρόνου. Η πρώτη θα είναι από τη δεύτερη Δευτέρα του Γενάρη μέχρι το τέλος Φλεβάρη, η δεύτερη από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιούλη μέχρι το τέλος Αυγούστου, η τρίτη το πρώτο δεκαήμερο του Μάη και η τέταρτη το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ