Παρασκευή 6 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νέοι τομείς αναζήτησης κερδών

Στους κλάδους που θα δραστηριοποιηθεί στο επόμενο διάστημα η Τράπεζα Αττικής αναφέρθηκε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρός της Κ. Σταμούλης.

Οπως και το τραπεζικό κεφάλαιο γενικά, η Τράπεζα Αττικής σκοπεύει να επεκταθεί στις κατασκευές και τις νέες τεχνολογίες, δηλαδή σε δραστηριότητες που δεν είναι αμιγώς τραπεζικές. Πεδίο δραστηριότητας θα είναι και η προσφορά «υπηρεσιών και προϊόντων» με την ίδρυση εταιρίας αμοιβαίων κεφαλαίων. Επίσης θα δημιουργηθεί εταιρία επενδύσεων, με μετόχους, εκτός από την Τράπεζα Αττικής, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και δυο ασφαλιστικά ταμεία, που θα ανακοινωθούν μετά την απαιτούμενη έγκριση από τις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της διοίκησης, οι μηχανογραφικές υπηρεσίες θα αυτονομηθούν από την Εμπορική Τράπεζα μέχρι το τέλος του έτους, ενώ η σύνθεση του μετοχικού κεφαλαίου θα παραμείνει αμετάβλητη μέχρι το 2002, όπως προβλέπεται σε σύμβαση του 1997. Βασικοί μέτοχοι είναι το ταμείο των μηχανικών ΤΣΜΕΔΕ, με ποσοστό 34%, η Εμπορική Τράπεζα με 17% και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με 15,5%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ