Παρασκευή 6 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Νέες καταδίκες αγροτών

Σε ένα μήνα φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν χτες στο Τριμελές Εφετείο Λάρισας 35 αγρότες από το Νομό Τρικάλων, επειδή συμμετείχαν στους μεγαλειώδεις αγροτικούς αγώνες των τελευταίων χρόνων, για να διεκδικήσουν το δικαίωμα να καλλιεργούν τα χωράφια τους και να μην «ξεριζωθούν» από τον τόπο τους. Οι αγωνιστές αγρότες καταδικάστηκαν με την κατηγορία της «παρακώλυσης των συγκοινωνιών» κατά τη διάρκεια αγροτικής κινητοποίησης που έγινε στη Θεόπετρα Τρικάλων το Μάρτη του 1995.

Αξίζει να σημειωθεί πως χτες οι 35 αγρότες κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αν και πρωτόδικα, στη δίκη που έγινε πέρσι στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων, είχαν αθωωθεί. Ο εισαγγελέας της έδρας, όμως, που είχε εισηγηθεί την καταδίκη τους, άσκησε έφεση!

Οι αγρότες καταγγέλλουν ότι και αυτές οι καταδίκες εντάσσονται στην κυβερνητική επιχείρηση τρομοκράτησής τους, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που τα προβλήματά τους πολλαπλασιάζονται και οξύνονται συνεχώς. Κι όπως τόνισε ο Σπύρος Τσιοτινός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Τρικάλων «Η Ανοιξη», που κατέθεσε στη χτεσινή δίκη ως μάρτυρας υπεράσπισης, οι αγρότες δεν πτοούνται και συσπειρωμένοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ανατροπή της εφαρμοζόμενης αντιαγροτικής πολιτικής που στοχεύει στο ξεκλήρισμά τους και την εφαρμογή μιας άλλης σε φιλοαγροτική - φιλολαϊκή κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ