Παρασκευή 26 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΙΕΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ»
Κυβερνητική ρεκλάμα στον αντιλαϊκό δρόμο ανάπτυξης

Κρατικό χρήμα με τη σέσουλα και ληστρικές συμβάσεις υπέρ των εργολάβων, διόδια στα ύψη και εργάτες - δούλοι, ήταν όσα προσπάθησε να κρύψει χτες η κουστωδία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

Μετά από διακοπή των εργασιών δυόμισι χρόνων, οι μεγαλοεργολάβοι επανακάμπτουν στην Ολυμπία Οδό με πακτωλό κρατικού χρήματος και ακόμα φτηνότερους εργάτες
Μετά από διακοπή των εργασιών δυόμισι χρόνων, οι μεγαλοεργολάβοι επανακάμπτουν στην Ολυμπία Οδό με πακτωλό κρατικού χρήματος και ακόμα φτηνότερους εργάτες
Με μια φιέστα - εμπαιγμό προς τον ελληνικό λαό και με την κοινή παρουσία του πρωθυπουργού, Α. Σαμαρά, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου και του εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλη, πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί επιθεώρηση της επανεκκίνησης των έργων της εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών (Ολυμπία Οδός), τα εργοτάξια της οποίας αραχνιάζουν επί 2,5 χρόνια, παρότι οι οδηγοί εξακολουθούσαν και να ταλαιπωρούνται, και να πληρώνουν πανάκριβα χαράτσια διοδίων για την κατασκευή της.

Η κυβερνητική αντιπροσωπεία επισκέφτηκε τα εργοτάξια του Ζευγολατιού και των περιοχών Μαύρα Λιθάρια και Πλάτανο, όπου ενημερώθηκαν ότι η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου έχει ολοκληρωθεί μόνο κατά 30%, ενώ εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί πλήρως τον Οκτώβρη του 2015.

Οπως φάνηκε τόσο από τη συμβολική παρουσία της κυβερνητικής εκπροσώπησης, όσο και από τις δηλώσεις τους, στόχος του επικοινωνιακού αυτού τεχνάσματος δεν ήταν άλλος από το να δείξουν ότι η ελληνική οικονομία με το 1,5 εκατομμύριο ανέργους, αρχίζει τάχα να ανακάμπτει, αλλά και πως στο τρικομματικό στρατόπεδο υπάρχει σύμπνοια και συμφωνία.

«Η επανεκκίνηση της οικονομίας είναι εδώ, το βλέπουμε. Αυτοί οι αυτοκινητόδρομοι θα δώσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Α. Σαμαράς. Συνέχισε, δηλαδή, στο μοτίβο της προηγούμενης μέρας, οπότε, μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής για την απασχόληση και την ανάπτυξη, προσπάθησε να παρουσιάσει μαγική εικόνα, μιλώντας για «ανάσχεση» τάχα της ανεργίας και για κεφάλαια που περιμένουν στην ουρά για να επενδυθούν.

Η αλήθεια είναι ότι η ανεργία αυξάνεται και καμιά ουσιαστική «ανάσχεση» δεν πρόκειται να υπάρξει, ακόμα κι αν έρθουν οι επενδύσεις που λέει η κυβέρνηση, αφού η κρίση παραμένει βαθιά στην Ελλάδα και στην ΕΕ και η όποια ανάκαμψη θα γίνει στα αποκαΐδια των εργατικών δικαιωμάτων. Στο ίδιο πνεύμα με τον Α. Σαμαρά, ο Ευ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από μηνύματα αισιοδοξίας, ασφάλειας και προοπτικής» και τα ίδια είπαν πάνω κάτω ο Ν. Τσούκαλης και ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης.

Κανείς τους βέβαια δεν είπε ότι:

  • Για την περιβόητη επανεκκίνηση των έργων, προσφέρονται στους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους των 4 αυτοκινητοδρόμων «πανωπροίκια» 353 εκατ. ευρώ, που θα πληρώσει ο λαός, με ιδιωτικές συμφωνίες που ρίχνουν την ευθύνη όλων των καθυστερήσεων στο ελληνικό δημόσιο και απαλλάσσουν τους μεγαλοεργολάβους για τα 2,5 χρόνια που σταμάτησαν τα έργα.
  • Διατηρούν την τιμή πανάκριβων διοδίων που αυξήθηκαν ακόμη και πάνω από 500% τα τελευταία πέντε χρόνια.
  • Για να γίνει η οριστική συμφωνία για την επανεκκίνηση των έργων, ετοιμάζονται να επιδοτήσουν τα - κατά τα άλλα «αυτοχρηματοδοτούμενα» - έργα και με μερικές ακόμη εκατοντάδες εκατ. ευρώ από δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, που θα κληθεί να αποπληρώσει και αυτά ο ελληνικός λαός.
  • Τα έργα θα παραδοθούν τελικά με σημαντικές περικοπές του φυσικού αντικειμένου, όπως για παράδειγμα το τμήμα Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα, η κατασκευή του οποίου παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φιέστες εγκαινίων και διόδια - «φωτιά» (2017-07-27 00:00:00.0)
Απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για τον «Μορέα» (2013-09-07 00:00:00.0)
Η επαγγελία της ανάπτυξης: Το παράδειγμα των οδικών αξόνων (2013-05-12 00:00:00.0)
Προκαλεί η κυβέρνηση (2013-04-26 00:00:00.0)
Σταμάτησαν οι εργασίες (2011-06-08 00:00:00.0)
Η Αττική Οδός, η φιέστα και η... φάκα (2002-05-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ