Παρασκευή 26 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
ΣΑΜΟΣ
Κινητοποίηση για την Υγεία

Συμβολική 3ωρη κατάληψη στις υπηρεσίες της Δημοτικής Ενότητας Καρλοβάσου στη Σάμο πραγματοποίησαν χτες μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Καρλοβάσου για να διαμαρτυρηθούν για την απαράδεκτη κατάσταση στην Υγεία. Τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής συνομίλησαν με τον αντιδήμαρχο και του έθεσαν τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου και τα Αγροτικά Ιατρεία. Εκείνος, δεσμεύτηκε πως τα θέματα της Υγείας θα συζητηθούν την ερχόμενη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Από την άλλη, σειρά παρεμβάσεων και κινητοποιήσεων για την Υγεία προγραμματίζει για το επόμενο διάστημα η Λαϊκή Επιτροπή πόλης Σάμου μετά τη συνάντηση της Επιτροπής με εκπροσώπους εργατικών και επαγγελματικών σωματείων και του Εργατικού Κέντρου. Παράλληλα, η Ομάδα Αλληλεγγύης για την Υγεία του λαού, ξεκινά τις παρεμβάσεις της και την παροχή στήριξης σε όσους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους αντιμετωπίζουν τον αποκλεισμό από τις παροχές Υγείας με γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους και φαρμακοποιούς να είναι στο πλευρό της Λαϊκής Επιτροπής για να προσφέρουν βοήθεια σε όσους την έχουν ανάγκη.

Ανακοίνωση - απάντηση στην επίθεση που εξαπέλυσε η Χρυσή Αυγή εναντίον του «Λαϊκού Αναγνωστηρίου» εξέδωσε η Λαϊκή Επιτροπή Φυλής. Το «Λαϊκό Αναγνωστήριο» δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Λαϊκής Επιτροπής, στελεχώνεται με δασκάλους που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και μέλη των Επιτροπών Αγώνα του ΜΑΣ που παραδίδουν δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, φτωχών και άνεργων οικογενειών, οικογενειών που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Στην ανακοίνωση τονίζεται ανάμεσα σε άλλα: «Πανικοβλήθηκαν τα τσιράκια των αφεντικών, οι δουλοπρεπείς απόγονοι του Χίτλερ και των Ταγμάτων Ασφαλείας, από τη συστηματική προσπάθεια των Λαϊκών Επιτροπών να οργανώσουν την πάλη του λαού».

  • Συγκέντρωση για τη δημιουργία Λαϊκής Επιτροπής στο 2ο Διαμέρισμα Αθήνας διοργανώνεται την Κυριακή 28 Απρίλη στις 11 το πρωί, στην πλατεία Πλυτά (Αγ. Αρτέμιος - Γούβα).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ