Τρίτη 30 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
1 ΜΑΗ 2013
Μήνυμα αγώνα στις βιομηχανικές ζώνες

Συνδικάτα της βιομηχανίας οργάνωσαν κοινή εκδήλωση στο Κορωπί

Την ανάγκη να δυναμώσει ολόπλευρα η παρέμβαση των συνδικάτων για να στηθούν αγωνιστικοί πυρήνες στις βιομηχανικές ζώνες ανέδειξε η κοινή εκδήλωση που οργάνωσαν για την Πρωτομαγιά, προχτές, στο Κορωπί, διάφορα Συνδικάτα από χώρους της βιομηχανίας.

Το σύγχρονο μήνυμα της Πρωτομαγιάς έγκειται στην ισχυροποίηση των συνδικάτων, στη μαζικοποίησή τους, στην ίδρυση εργοστασιακών επιτροπών σε κάθε τόπο δουλειάς, στη συμμετοχή όλο και περισσότερων εργατών στη δράση των Συνδικάτων. Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης που οργάνωσαν η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, τα Συνδικάτα Φαρμάκου, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Χημικής Βιομηχανίας, Μετάλλου «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» και Πρακτορείων Τύπου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης η Λαϊκή Επιτροπή Παλλήνης και η Λαϊκή Επιτροπή Καλυβίων καθώς και ο Σύλλογος Γυναικών Κορωπίου.

Ο Λεωνίδας Σακκάς, πρόεδρος της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων, μιλώντας για τα καθήκοντα των συνδικάτων υπογράμμισε: «Να στήσουμε Σωματειακές Επιτροπές στους μεγάλους χώρους, όπου δεν υπάρχουν, φτιάχνοντας έτσι γερές βάσεις στα κλαδικά Σωματεία που θα εξειδικεύουν τις διεκδικήσεις του κλάδου και δε θα λειτουργούνε συντεχνιακά για το μαγαζάκι τους». Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην ανάγκη το ζήτημα της Συλλογικής Σύμβασης να γίνει υπόθεση όλων των εργατών, καθώς και «να μην κρύψουμε ότι ο αγώνας έχει κόστος και θυσία και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είμαστε οι πρώτοι που το έχουμε νιώσει, με δεκάδες συνδικαλιστές και πρωτοπόρους εργάτες απολυμένους. Και τόνισε: «Το αποτέλεσμα ενός αγώνα δε μετριέται μόνο με το πόσα λεφτά παίρνει ή δεν παίρνεις στο χέρι. Υπάρχουν αγώνες που προσφέρουν πολύ περισσότερα από όσα παίρνεις στο χέρι, γιατί προετοιμάζουν τα επόμενα βήματα, τις επόμενες μάχες συνολικά της εργατικής τάξης. Τέτοιος ήταν ο αγώνας των εργατών του Σικάγο και της Θεσσαλονίκης του '36, που σήκωσε την εργατική τάξη ένα μπόι πιο ψηλά».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση έκανε η Ελευθερία Καρδαμίτση από το Σύλλογο Γυναικών Κορωπίου, ενώ προηγήθηκε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με εργατικό τραγούδι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ