Τρίτη 30 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Καλούν σε πανστρατιά για την υπεράσπιση Συμβάσεων και μισθών

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για τη νέα επίθεση στις Συμβάσεις

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση στις προκλητικές αξιώσεις των βιομηχάνων για κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ως κάτι το «ξεπερασμένο» και «αναχρονιστικό», αλλά και στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που συναινεί στις εργοδοτικές απαιτήσεις και σιγοντάρει τα επιχειρήματα και τους εκβιασμούς των εκμεταλλευτών, απευθύνουν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα. Η κατεύθυνση που δείχνουν είναι αυτή της οργάνωσης και της ταξικής σύγκρουσης, της πάλης για την υπογραφή ΣΣΕ που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καταγγέλλει την προκλητική άρνηση του ΣΕΒ και της εργοδοσίας για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τονίζοντας, ταυτόχρονα, ότι μεγάλες ευθύνες έχουν και οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ), που έχουν την πλειοψηφία στη διοίκηση της ΓΣΕΕ, οι οποίες αντί να καταγγείλουν την εργοδοτική επιθετικότητα και να οργανώσουν την πάλη για υπογραφή ΕΓΣΣΕ, θεώρησαν «εύλογα» τα επιχειρήματα των μεγαλοεργοδοτών και συμφώνησαν να συνεχιστεί ο διάλογός τους για να βρεθούν τρόποι στήριξης των επιχειρήσεων και της κερδοφορίας τους.

Σε πανστρατιά καλεί τους εργαζόμενους το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου ώστε να δοθεί απάντηση «με ταξική αδιαλλαξία και καμιά υποχώρηση». Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, «απάντηση στην εργοδοτική επιθετικότητα είναι η οργάνωση αγώνων για την υπεράσπιση των ΣΣΕ, να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, να ισχυροποιηθεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, να εξαφανιστεί ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός».

«ΣΕΒ και πλειοψηφία της ΓΣΕΕ παζαρεύουν τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας», τονίζει το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο. Οπως αναφέρει «νόμιμο» για την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, είναι «η εξαθλίωση της εργατικής τάξης για χάρη των κερδών του κεφαλαίου!». Υπογραμμίζει ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δεχθούν να γίνουν σκλάβοι του 21ου αιώνα: «Να αντιδράσουμε στους εκβιασμούς των εργοδοτών για τη σύναψη ατομικών συμβάσεων, με μισθούς πείνας και όρους ευτελισμού της προσωπικότητας του εργάτη για να αβγατίσουν τα κέρδη τους», τονίζει.

«Βαθιά ταξική και αντεργατική» χαρακτηρίζει τη στάση του ΣΕΒ η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου και τονίζει πως η πρόκληση «χρειάζεται να απαντηθεί απ' όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους του κλάδου, όπως αρμόζει στους δήμιους των δικαιωμάτων, στους εργοδότες, κυβέρνηση, ΕΕ που από κοινού παίρνουν όλα τα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα».

«Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παραιτηθεί από τα κατακτημένα με αγώνες εργασιακά δικαιώματά του», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ). Τόσο η Ομοσπονδία όσο και το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής καλούν τους εργαζόμενους του κλάδου να δυναμώσουν την οργάνωση στις γραμμές τους και να διεκδικήσουν κλαδική ΣΣΕ που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.

«Είναι φανερό ότι ο Δασκαλόπουλος και οι όμοιοί του, βλέπουν τους εργάτες σαν "ομιλούντα εργαλεία"», αναφέρει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας επισημαίνει: στην ανακοίνωσή του. Ακόμα σημειώνει πως οι δυνάμεις που πλειοψηφούν στη ΓΣΕΕ είναι «προδότες της εργατικής τάξης και τσιράκια των αφεντικών» και καλεί τους εργαζόμενους όχι μόνο να καταδικάσουν τις μεθοδεύσεις και να παλέψουν για την υπογραφή ΣΣΕ αλλά και να αγωνιστούν για να απαλλαγούν μια για πάντα από τους εκμεταλλευτές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ