Τρίτη 30 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
1 ΜΑΗ 2013
ΑΥΡΙΟ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ!

Δίνουμε μια κρίσιμη απεργιακή μάχη, υπερασπιζόμαστε το γνήσιο μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Αύριο Πρωτομαγιά απεργούμε όλοι και διαδηλώνουμε με το ΠΑΜΕ. «Νεκρώνουμε» εργοστάσια, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, κλείνουμε μικρομάγαζα και χωράφια, βγαίνουμε από τα σπίτια μας κι ανταμώνουμε στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Επιθεωρούμε τις δυνάμεις μας, δίνουμε με αποφασιστικότητα μια κρίσιμη απεργιακή μάχη, επιδιώκοντας να δυναμώσουμε τη σκληρή πάλη ενάντια στη μεγαλοεργοδοσία και τους υπηρέτες της. Υπερασπιζόμαστε το ίδιο το ταξικό μήνυμα και περιεχόμενο της Εργατικής Πρωτομαγιάς, βροντοφωνάζοντας: Δεν είναι αργία, είναι Απεργία!

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ έχουν απευθύνει η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), η Παναγροτική Αγροτική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ).

Η μάχη ενάντια στην παραχάραξη του μηνύματος της Πρωτομαγιάς συνεχίζεται μέχρι τελευταία στιγμή. Για να φτάσει ατόφιο σε όσο το δυνατόν περισσότερους τόπους δουλειάς, όσο το δυνατόν περισσότερες εργατικές - λαϊκές συνοικίες: ό,τι απέσπασε η εργατική τάξη το απέσπασε μέσα από σκληρή αναμέτρηση με το μεγάλο κεφάλαιο, στη γραμμή της ταξικής σύγκρουσης.

Χτες, ξεπέρασε τις προσδοκίες η μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση που αφιέρωσαν στην 1η Μάη τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ ΝΑΤ. Το δικό της «παρών» έδωσε η νέα βάρδια του μηχανοστασίου και της κουβέρτας, σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Ασπροπύργου. «Οι εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγου, δείχνουν το δρόμο των αγώνων απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά. Σε αυτό το δρόμο της ταξικής πάλης επιβάλλεται να συνεχίσουμε» ανέφερε μιλώντας στην εκδήλωση ο α' γραμματέας της ΠΕΜΕΝ.

Πολύμορφη δράση και στις γειτονιές (φωτ. από την εκδήλωση της Λαϊκής Επιτροπής στο Γαλάτσι)
Πολύμορφη δράση και στις γειτονιές (φωτ. από την εκδήλωση της Λαϊκής Επιτροπής στο Γαλάτσι)
Αντίστοιχες εκδηλώσεις έγιναν το Σαββατοκύριακο και συνεχίζονται και σήμερα όλη μέρα. Το Σωματείο Εργαζομένων στη FINTEXPORT, μέσα στο εργοστάσιο, πραγματοποίησε αφιέρωμα στον Μπ. Μπρεχτ -από την Ομάδα γυναικών της περιοχής και εργαζόμενους της FINTEXPORT- και στο εργατικό τραγούδι, από το μουσικό συγκρότημα «Νίκος Μπελογιάννης». Ακολούθησε γλέντι.

Χτες το βράδυ, η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ έκανε μαζική πικετοφορία στους δρόμους της πόλης.

Δράση μέχρι τελευταία στιγμή

Το πλατύ «άνοιγμα» στους κλάδους συνεχίζεται ως εξής:

-- Σήμερα Τρίτη 30 Απρίλη:

  • Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί στις 8 μ.μ., στη θεατρική παράσταση «Τρόμος και αθλιότητα του Γ' Ράιχ» που παρουσιάζει η θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ, στο θέατρο της Ηλιούπολης.
  • Η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο Γενικό Κρατικό προχωρά σε εκδήλωση στις 9.30 π.μ.
  • Τα Σωματεία Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας και Πειραιά οργανώνουν εκδήλωση στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

-- Την Πέμπτη 9 Μάη:

  • Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, πραγματοποιεί εκδήλωση ενάντια στο φασισμό.
  • Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, οργανώνει εκδήλωση με καλλιτεχνικό πρόγραμμα για την αντιφασιστική νίκη των λαών στο Δήμο Περάματος.

Ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς της τάξης τους, κράτησαν οι ναυτεργάτες
Ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς της τάξης τους, κράτησαν οι ναυτεργάτες
Την Παρασκευή 10 Μάη, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου διοργανώνει εκδήλωση - αφιέρωμα στο οικοδομικό κίνημα και τους αγώνες του κλάδου μέσα από το βιβλίο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Οι Λαϊκές Επιτροπές

Τη δική τους δράση για την επιτυχία της απεργίας συνεχίζουν κι οι Λαϊκές Επιτροπές, καθημερινά, «στήνοντας» εκδηλώσεις σε πλατείες και γειτονιές.

Συγκέντρωση - εκδήλωση για την απεργία της εργατικής Πρωτομαγιάς, μέρα πάλης και αλληλεγγύης των εργατών όλου του κόσμου, διοργάνωσε το Σάββατο και η Λαϊκή Επιτροπή Γαλατσίου στο Παλιό Τέρμα, με έκθεση βιβλίου και μουσικό πρόγραμμα. Ιδιαίτερο στιγμιότυπο ήταν η απαγγελία του ποιήματος «Επιτάφιος» του Ρίτσου, από τους εργαζόμενους του πολιτιστικού τμήματος της Λαϊκής Επιτροπής.

-- Σήμερα Τρίτη 30/4:

  • 5ο - 6ο Διαμέρισμα Αθήνας, στις 6.30 μ.μ. πικετοφορία στην πλατεία Αμερικής.
  • Κορυδαλλός, στις 7 μ.μ., εκδήλωση στην αίθουσα Πλειάδες, μαζί με το σωματείο εργαζομένων στο Δήμο και την Επιτροπή Ανέργων.
  • Στη Θεσσαλονίκη, οι Λαϊκές Επιτροπές της Κεντρικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης προχωρούν σε πικετοφορίες, στις 7 το απόγευμα από τον Πεζόδρομο της Καλαμαριάς, την Αγία Βαρβάρα της Τούμπας, από τα γραφεία της Λαϊκής Επιτροπής Ε' Διαμερίσματος και από την πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα στην Τριανδρία.

Από τη χτεσινή πικετοφορία στον Πειραιά
Από τη χτεσινή πικετοφορία στον Πειραιά
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Κυριακή 28 Απρίλη ο εργατικός - λαϊκός αγώνας δρόμου (2024-04-23 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2013-04-27 00:00:00.0)
Εργοστάσιο το εργοστάσιο για την επιτυχία της απεργίας (2013-04-24 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις ΚΟ του ΚΚΕ (2003-04-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ