Πέμπτη 2 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ - «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ»
Πέθανε ο εμποροϋπάλληλος που είχε τραυματιστεί σοβαρά

Τη μάχη με τη ζωή έχασε ο 42χρονος εμποροϋπάλληλος Θανάσης Αλεξόπουλος, πατέρας δύο παιδιών που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο με σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι από την προηγούμενη βδομάδα. Χτύπησε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια της δουλειάς στο σούπερ μάρκετ «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ» στην Ακράτα Αιγιάλειας.

Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες Ν. Αχαΐας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συναδέλφους του Θ. Αλεξόπουλου, και καταγγέλλει πως «το ισχυρό χτύπημα που δέχτηκε στο κεφάλι έγινε κατά τη διάρκεια εργασίας που δεν ήταν στα καθήκοντά του, και η εργοδοσία του είχε επιβάλει να την κάνει. Ο συνάδελφος προστίθεται στα αμέτρητα θύματα της εργοδοτικής ασυδοσίας που προκειμένου να επιτύχουν το μέγιστο δυνατό οικονομικό κέρδος για τις επιχειρήσεις τους δε διστάζουν να θυσιάσουν ανθρώπινες ζωές εργαζομένων. Η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι μία εκ των πολλών που εφαρμόζει την υπερεντατικοποίηση στην εργασία, αμείβοντας τους εργαζόμενους με πενιχρούς μισθούς, και αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που της προσφέρει η κυβέρνηση».

Το σωματείο καλεί «την εργατική τάξη μέσα στους χώρους δουλειάς μαζί με το ΠΑΜΕ και το ταξικό κίνημα να κάνουν δικιά τους υπόθεση την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας τους». Ζητά να διερευνηθούν οι αιτίες του ατυχήματος, να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες στους υπευθύνους, να παρθούν μέτρα για την προστασία της οικογένειάς του συναδέλφου που σκοτώθηκε, να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή παραπέρα ατυχημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ