Πέμπτη 2 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
1 ΜΑΗ 2013
ΤΟΥΡΚΙΑ
Ενάντια στη στρατηγική του κεφαλαίου

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.--

Δυναμικό «παρών» έδωσαν χιλιάδες εργαζόμενοι, στο Καντίκιοϊ στην Κωνσταντινούπολη, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΚΚ Τουρκίας (ΤΚΡ) για το γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Αγωνιστικό χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε το μέλος του ΠΓ του ΤΚΡ Κεμάλ Οκουγιάν, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, στους νεολαίους, εξηγώντας ότι το ΚΚ Τουρκίας επέλεξε το Καντίκιοϊ γιατί δε δίνει τη μάχη για την πλατεία, αλλά για την απελευθέρωση του λαού. Καταδίκασε την πολιτική της κυβέρνησης του ΑΚΡ, του εθνικισμού, των συμφερόντων του κεφαλαίου που στρέφονται κατά της εργατικής τάξης, αλλά και των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών που στοχεύουν στην υποδούλωση των λαών, στους οποίους συμμετέχει και η Τουρκία.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση του ΤΚΡ στο Καντίκιοϊ εκ μέρους του ΠΑΜΕ και της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας απηύθυνε ο Γιώργος Ποντικός, σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα δίνεται δύσκολη μάχη για να προετοιμαστούν οι συνθήκες για την ανατροπή της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, για την εργατική λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό. Το ΤΚΡ συμμετείχε επίσης στις μεγάλες πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις στην Αντάκια και στη Σμύρνη.

Στην πλατεία Ταξίμ παρά τη σχετική απαγόρευση του υπουργείου Εσωτερικών και του επάρχου της Κωνσταντινούπολης είχαν δηλώσει ότι θα γιορτάσουν την Εργατική Πρωτομαγιά οι εκπρόσωποι του συνδικάτου DISK, που προσπάθησαν να φτάσουν στην πλατεία με πορεία, η οποία είχε αποκλειστεί από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού. Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν στα επεισόδια, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία προσήχθησαν 72 διαδηλωτές. Μεταξύ των τραυματιών και μία 17χρονη, η οποία δέχτηκε δακρυγόνο στο κεφάλι και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ