Πέμπτη 2 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Αύξηση πάνω από 33% για τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ

Ενισχύθηκε σε ψήφους, έδρες και ποσοστά το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, παρά τις απαράδεκτες διαδικασίες διεξαγωγής των εκλογών και την προσπάθεια της ΠΑΣΚΕ να ελέγξει το αποτέλεσμα

Από τη χτεσινή απεργιακή πορεία στο Ηράκλειο
Από τη χτεσινή απεργιακή πορεία στο Ηράκλειο
Αύξηση σε ψήφους, ποσοστά και έδρες σημείωσε το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ (Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία) - ΕΚΗ, που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, που έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα, η ΔΑΣ έλαβε 36 ψήφους (από 25 το 2010) και κατέλαβε 3 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου (από 2) σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 33,8%. Η ΠΑΣΚΕ πήρε 167 ψήφους και 15 έδρες (από 160 ψήφους και 16 έδρες), η ΔΑΚΕ πήρε 13 ψήφους και 1 έδρα (από 17 ψήφους και 1 έδρα), η «Αυτόνομη Παρέμβαση» 9 ψήφους (από 6) και καμία έδρα. Οσον αφορά τους αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ, η ΔΑΣ πήρε 20 ψήφους και εξέλεξε 1 (από 19 και 1 αντίστοιχα το 2010). Η ΠΑΣΚΕ έλαβε 108 ψήφους και 6 αντιπροσώπους (από 125 και 7) ενώ ΔΑΚΕ και ΑΠ πήραν 11 και 2 ψήφους αντίστοιχα και δεν εξέλεξαν αντιπροσώπους.

Σε ανακοίνωσή της για τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών, η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ σημειώνει: «Αποδείχτηκε από το αποτέλεσμα ότι η προσπάθεια που έκαναν ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίσουν τις ταξικές δυνάμεις ως "απομονωμένες" και "περιχαρακωμένες" έπεσαν στο κενό!». Σχολιάζοντας τους όρους διεξαγωγής των εκλογών: «Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκλογές έγιναν εσπευσμένα, με σωματεία να τρέχουν να προλάβουν ημερομηνίες προκειμένου να εκλέξουν αντιπροσώπους ενώ η προσπάθεια που έκανε η ΠΑΣΚΕ να ελέγξει απόλυτα το αποτέλεσμα φάνηκε από τις παραιτήσεις εκλεγμένων αντιπροσώπων που έφερε τις ημέρες των εκλογών (5) - εκτός από αυτές που έγιναν τις ημέρες πριν το Συνέδριο». Ακόμα, η ανακοίνωσή καταγγέλλει μια σειρά φαινόμενα: «Συνταξιούχος εδώ και δύο χρόνια επανεκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο. Επίσης, εκλέχτηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο αντιπρόσωπος που είχε ψηφίσει σε δυο κλαδικά σωματεία! Ενώ υπήρχαν και σωματεία που κατά τις αρχαιρεσίες τους η κατάσταση ψηφισάντων μελών ανέγραφε μόνο επώνυμο και όνομα, ούτε καν πατρώνυμο, για Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας και αριθμό μητρώου ΙΚΑ ....ούτε λόγος! Αρχαιρεσίες δηλαδή ...είδα φως και μπήκα!».

Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τους άνεργους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, «να μην αφήνουν άλλο την εργοδοσία να αχρηστεύει το πιο δυνατό μας όπλο, τα σωματεία και την ταξική ενότητά μας. Με μαζικοποίηση να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στα πρωτοβάθμια σωματεία ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την ανασύνταξη του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ