Παρασκευή 3 Μάη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Μάχες χαρακωμάτων για τα οικονομικά

Σε κλιμάκωση των εσωκομματικών διεργασιών οδηγεί η υπόθεση με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, καθώς τα στελέχη του έχουν πάρει θέση μάχης στο φόντο της σύγκρουσης Ε. Βενιζέλου και Γ. Παπανδρέου.«Εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες να οδηγηθεί η υπόθεση στη δικαιοσύνη», υποστήριξε σε συνέντευξη του ο Θ. Πάγκαλος. Από την πλευρά του, ο Γ. Πεταλωτής, εγκάλεσε το σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τους χειρισμούς και τις «διαρροές» για «μαύρη τρύπα» στα ταμεία.

Ο Θ. Πάγκαλος μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι ο Ευαγ. Βενιζέλος «έπρεπε να απορρίψει και να στιγματίσει τις διαρροές και τις φήμες» και πρόσθεσε πως «έπρεπε να πει ότι όσο δεν έχει τελειώσει ο έλεγχος δε θέλω να γίνεται καμιά συζήτηση για το θέμα». Πρόσθεσε ακόμα ότι «ορθώς εκκαθαρίζεται το παρελθόν» και «ορθώς επιβλήθηκε η παρουσία ελεγκτών».

Αναφερόμενος στη χρηματοδότηση των κομμάτων, επανέφερε πλευρές της αντιδραστικής νομοθεσίας που ετοίμαζε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούσης, υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να επιτρέπεται η χρηματοδότηση από φυσικά πρόσωπα με όρια, να γίνεται μέσω Internet και να δημοσιεύεται άμεσα ποιος έδωσε τα χρήματα». Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται το επόμενο διάστημα να παρουσιάσει πρόταση «για τη διαχείριση των οικονομικών των κομμάτων με βάση την διεθνή εμπειρία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ