Πέμπτη 9 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΥΛΟΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ: «Η ανατροπή Ασαντ θα παράξει αποσταθεροποίηση που δεν θα συγκρίνεται με αυτήν που ακολούθησε την πτώση του Σαντάμ την Ανοιξη του 2003 (...) Ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι μετά την πτώση του Ασαντ δεν θα ακολουθήσει μια συνολική εθνοκάθαρση των μειονοτήτων-αλαουιτών μουσουλμάνων, χριστιανών διαφόρων δογμάτων, Κούρδων και δρούζων, και ουδείς μπορεί να αποκλείσει ότι οι παραπάνω μειονότητες δεν θα κινηθούν προληπτικά με την ανακήρυξη δικών τους κρατικών οντοτήτων, μια εξέλιξη που θα δυναμιτίσει τη σταθερότητα και ενότητα τόσο στο Ιράκ όσο και στον Λίβανο» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ: «Η Κίνα είναι μια υπερδύναμη (...) όμως, να έχουμε στο μυαλό ότι το τυχόν κινεζικό ενδιαφέρον για στρατηγικές επενδύσεις στην Ελλάδα περνάει μέσα από δύο βασικές προϋποθέσεις: πως θα υπάρχει πολιτική σταθερότητα και πως, ανεξαρτήτως του ποιος κυβερνάει, η χώρα θα τιμά τις όποιες δεσμεύσεις έχει αναλάβει» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

ΠΑΖΑΡΙ: «Η γερμανική Hochtief πούλησε το 26,7% του "Ελευθέριος Βενιζέλος" στο καναδικό ασφαλιστικό ταμείο Public Sector Investment Board (...) Το ΤΑΙΠΕΔ, κάτοχος του 30% του αεροδρομίου, διαπραγματευόταν με τους Κινέζους. Τώρα ή θα τους πουλήσουν μεγαλύτερο ποσοστό, μειώνοντας περαιτέρω το 25% που έχει απομείνει στο Δημόσιο, ή θα πείσουν τη Hochtief να πουλήσει και το υπόλοιπο 13,3%» (στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ).

ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ: «Η επιδείνωση της οικονομικής κρίσης διεθνώς προκαλεί περαιτέρω δυσμενείς επιπτώσεις στην απασχόληση των νέων. Ολο και περισσότεροι μένουν εκτός εργασίας ή βρίσκουν part-time δουλειές μακριά από το γνωστικό τους αντικείμενο, σύμφωνα με μελέτη του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO). Μεγαλύτερη επίπτωση είναι "η δυσπιστία της σημερινής νέας γενιάς στα κοινωνικοοικονομικά και πολιτικά συστήματα", που εκφράζεται σε διαδηλώσεις κατά της λιτότητας στην Ελλάδα και την Ισπανία, λέει ο ILO» (στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ / ηλεκτρονική έκδοση).

... Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΑΠΕΒΙΩΣΕ: «"Η Ελλάδα (...) παλεύει να βγει από την μιζέρια που την έχει ρίξει η ζώνη του λυκόφωτος όπου βρίσκεται", αναφέρει το editorial των Financial Times με τίτλο "Το ελληνικό δράμα δεν θα έχει happy ending" (...) "το κόστος υπήρξε καταστροφικό", αναφέρει η οικονομική εφημερίδα. "Η παραγωγή μειώθηκε πάνω από 20%. Το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος έχει βελτιωθεί μέσω των περικοπών των μισθών -και ως εκ τούτου στην πτώση του βιοτικού επιπέδου- όχι όμως λόγω της αύξησης της παραγωγικότητας. Το κοινωνικό κόστος είναι ανυπολόγιστο και οι επιπτώσεις του θα είναι ορατές για τα επόμενα χρόνια"» (στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ