Σάββατο 11 Μάη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μέρκελ

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αφγανιστάν πραγματοποίησε χτες η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, συνοδευόμενη από τον υπουργό Αμυνας της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ, προκειμένου να επιθεωρήσει τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις. Η Α. Μέρκελ έμεινε μερικές ώρες μόνο στο Αφγανιστάν, στην περιοχή Μαζάρ ε Σαρίφ, χωρίς να δίνονται λεπτομέρειες για την επίσκεψη, η οποία ακολούθησε το θάνατο ενός μέλους των γερμανικών κατοχικών ειδικών δυνάμεων σε συγκρούσεις με Ταλιμπάν το περασμένο Σάββατο.

Σημειώνεται ότι η Γερμανία έχει ήδη συμφωνήσει στην παραμονή δυνάμεών της στο Αφγανιστάν και μετά την υποτιθέμενη αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής το 2014, με την ιδιότητα των εκπαιδευτών των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας.

Την ίδια στιγμή στο γειτονικό Πακιστάν, το οποίο βιώνει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο του Αφγανιστάν, ως «συγκοινωνούν δοχείο», δικαστήριο εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία η πακιστανική κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να καταρρίψει μη επανδρωμένα αμερικανικά αεροσκάφη εάν οι ΗΠΑ αγνοήσουν τις προειδοποιήσεις της για παύση των «παράνομων» αεροπορικών επιθέσεων. Σύμφωνα με την απόφαση, οι αμερικανικές επιθέσεις παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και για το λόγο αυτό αποτελούν «παράνομες και προσβλητικές παραβιάσεις των δικαιωμάτων εθνικής κυριαρχίας» και χαρακτηρίζονται «εγκλήματα πολέμου». Σημειώνεται ωστόσο ότι σύμφωνα με δηλώσεις του πρώην προέδρου της χώρας και στενού συνεργάτη των ΗΠΑ, Περβέζ Μουσάραφ, οι συγκεκριμένες επιθέσεις πραγματοποιούνται κατόπιν σχετικής συμφωνίας των δύο χωρών...

Χθες ακόμα τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 15 τραυματίστηκαν σε έκρηξη στην περιοχή των φυλών, στην πόλη Μιρανσάχ, που θεωρείται «προπύργιο των Ταλιμπάν», μία μόλις μέρα πριν τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, με μία προεκλογική περίοδο που έχει χαρακτηριστεί από σειρά περιστατικών βίας, με συνολικά 110 νεκρούς. Οι κάλπες για τη σημερινή εκλογική αναμέτρηση αναμένεται να ανοίξουν στις 8πμ και να κλείσουν στις 5μμ, με 86 εκατομμύρια εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, εκ των οποίων τα 35 εκατομμύρια θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα για πρώτη φορά. Οι συγκεκριμένες εκλογές χαρακτηρίζονται ως η πρώτη αναμέτρηση που θα αναδείξει τη δεύτερη συνεχόμενα υποτιθέμενα «δημοκρατικά εκλεγμένη» κυβέρνηση της χώρας, στην ιστορία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ