Τρίτη 14 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
«Πράσινο φως» για το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας

ΛΙΣΑΒΟΝΑ.--

Ετοιμο το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας στην Πορτογαλία μετά το «πράσινο φως» που έδωσαν και οι «πιστωτές» της Πορτογαλίας, δηλαδή η τρόικα. Ενα πακέτο μέτρων που θα δοκιμάσει, στο όριο πλέον, τις αντοχές του μαστιζόμενου πορτογαλικού λαού (με την επίσημη ανεργία να είναι γύρω στο 18%) και έρχεται σε αντικατάσταση μετά την απόρριψη του τελευταίου πακέτου μέτρων από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας.

Λεπτομέρειες δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη επισήμως, καθώς αναμενόταν η συζήτησή τους και η έγκρισή τους και στο Γιούρογκρουπ, ενώ η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πέδρο Πάσους Κοέλιο, ανακοίνωσε ότι υπήρξε συμφωνία με την τρόικα για το νέο πακέτο μέτρων, βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων, που θα ανοίξει το δρόμο, για να λάβει η χώρα τη δόση των 2 δισ. από το πακέτο των 78 δισ. Ωστόσο, όπως έχει προαναγγείλει με την ομιλία του ο Πάσους Κοέλιο στο Κοινοβούλιο το νέο πακέτο προβλέπει την αύξηση του ηλικιακού ορίου συνταξ

ιοδότησης στα 66 έτη, η αύξηση των εργασίμων ωρών από τις 35 ώρες στις 40 εβδομαδιαίως για τους δημόσιους λειτουργούς, σχέδιο αναμόρφωσης του ασφαλιστικού συστήματος με την επιβολή έκτακτων εισφορών, από την οποία θα εξαιρούνται μόνο όσοι λαμβάνουν την κατώτατη σύνταξη και ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου 30.000 δημοσίων υπαλλήλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ