Τρίτη 14 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
Πιθανότητα μετάδοσης κορονοϊών μεταξύ ανθρώπων

ΓΕΝΕΥΗ.--

Για πρώτη φορά επίσημα ειδικοί του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) παραδέχθηκαν χτες ότι υπάρχει ισχυρή πιθανότητα μετάδοσης του νέου κορονοϊού γνωστού ως «nCoV-EMC» μεταξύ ανθρώπων που βρίσκονται σε στενή επαφή για παρατεταμένο χρονικό διάστημα και ο οποίος έχει προκαλέσει από το Σεπτέμβρη του 2012 το θάνατο τουλάχιστον 18 ατόμων από συνολικά 34 κρούσματα, σε Μέση Ανατολή και Ευρώπη.

Ο αναπληρωτής ΓΓ του ΠΟΥ Κέιτζι Φουκούντα μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Σαουδική Αραβία (χώρα προέλευσης των πρώτων και των περισσότερων κρουσμάτων του ιού) είπε ότι δεν υπάρχουν ακόμη επαρκή στοιχεία για τη «γενικευμένη μετάδοση του ιού σε μεγάλες κοινότητες», σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει ότι δεν υπάρχει ακόμη κίνδυνος πρόκλησης πανδημίας.

Τα δύο τελευταία θύματα από τον ιό αναφέρθηκαν την Κυριακή στην περιοχή Αλ Αχσα της Σαουδικής Αραβίας, όπου σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες δεκάδες πολίτες με την παραμικρή ένδειξη πυρετού ή αδιαθεσίας, συνέρρεαν στα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων. Αλλα κρούσματα έχουν αναφερθεί σε Ιορδανία, Κατάρ, Πακιστάν, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ