Τετάρτη 15 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΦΗΜΗ ΠΑΚ»: Απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη και συνεχίζουν μέχρι αύριο οι εργαζόμενοι της «ΦΗΜΗ ΠΑΚ», απαιτώντας την άμεση εξόφληση δεδουλευμένων οχτώ μηνών. Η εργοδοσία δεν κατέβαλλε ούτε καν το Δώρο Πάσχα. Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, η οποία ταυτόχρονα καλεί τους εργαζόμενους όλου του κλάδου να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους. Για το λόγο αυτό, συγκεντρώνονται χρήματα και τρόφιμα στα γραφεία του Σωματείου (Αριστοτέλους 11-15 στον 6ο όροφο).

ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΕΙΟ: 5νθήμερη απεργία ξεκίνησαν τη Δευτέρα, με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, οι εργαζόμενοι της ιδιωτικής κλινικής «Βουγιουκλάκειο» διεκδικώντας μεταξύ άλλων την καταβολή δεδουλευμένων 9 μηνών και αντιστεκόμενοι στις μειώσεις μισθών που έχει επιβάλλει μονομερώς η εργοδοσία. Χτες, ο εργοδότης κάλεσε την αστυνομία. Ταυτόχρονα σε συνάντηση με τους απεργούς και το συνδικάτο, όχι μόνο δε δέχτηκε κανένα αίτημά τους, αλλά ισχυρίστηκε πως αν αυτά δικαιωθούν θα σημάνουν το κλείσιμο της κλινικής.

«ΜΑΤΣΟΥΚΑ»: Στην απόλυση εργαζόμενης προχώρησε η εργοδοσία της επιχείρησης «ΜΑΤΣΟΥΚΑ» (ξηροί καρποί) γιατί, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, τόλμησε να καταγγείλει στο σωματείο της την εργοδοτική επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση. Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος καταγγέλλει μεταξύ άλλων πως «η εργοδοσία παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων παίρνοντάς τους απεικόνιση της παλάμης τους, πού αποτελεί προσωπικό βιολογικό δεδομένο, στην έναρξη και λήξη της βάρδιας». Το σωματείο θυμίζει στους εργαζόμενους ότι με την παρέμβασή του είχε ακυρωθεί η πρώτη προσπάθεια της εργοδοσίας να απολύσει την εργαζόμενη και τους καλεί σε ενίσχυση της συλλογικής πάλης.

ΠΡΟ.ΣΥ.ΦΙ.ΠΕ.: Στο δρόμο βρέθηκαν οι 40 περίπου εργαζόμενοι στην ΠΡΟ.ΣΥ.ΦΙ.ΠΕ. στα Γιάννενα, μετά το «λουκέτο» που μπήκε οριστικά σε ένα συνεταιρισμό που προμήθευε 250 περίπου φαρμακεία σ' όλη την Ηπειρο.

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΠΑΥΛΟΥ»: Η διοίκηση της εταιρείας (Πρέβεζα) απροειδοποίητα και χωρίς να δώσει καμία εξήγηση ανακοίνωσε την περασμένη βδομάδα στους 50 περίπου εργαζόμενους των 8 καταστημάτων να μην πάνε για δουλειά μέχρι νεωτέρας. Εχει κάνει απολύσεις με προειδοποίηση, από το Μάρτη δεν ανανέωνε συμβάσεις, ενώ μεταβίβασε 3 καταστήματα στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ «ΜΑΣΟΥΤΗΣ» και ένα ακόμη σε άλλη τοπική αλυσίδα. Οι εργαζόμενοι, που είναι απλήρωτοι 3 μήνες (Φλεβάρη, Μάρτης, Απρίλης,) ενώ έχουν υποστεί και μείωση μισθών έως και 18%, βρίσκονται σε διαρκή ανασφάλεια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση αλληλεγγύης (2013-07-06 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2013-06-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2013-01-15 00:00:00.0)
Ενταση της εργοδοτικής επιθετικότητας (2011-02-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ