Τρίτη 15 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΜΕΒΓΑΛ»: Σε 24ωρη απεργία βρίσκονται από χτες στις 5 το απόγευμα οι εργαζόμενοι της γαλακτοβιομηχανίας «ΜΕΒΓΑΛ» στη Θεσσαλονίκη διεκδικώντας να πληρωθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλει η εργοδοσία (μέρος μισθού Οκτωβρίου και μισθούς Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου). Το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας, προειδοποιεί την εργοδοσία με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αν δεν πληρώσει τα δεδουλευμένα σε όλο το προσωπικό.

ΟΑΣΘ: Σε απεργιακές κινητοποιήσεις ή επίσχεση εργασίας θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) από αύριο Τετάρτη. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα δύο μηνών που τους οφείλονται. Για το ζήτημα, το ΚΚΕ κατέθεσε πρόσφατα Ερώτηση στη Βουλή ζητώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

«ΕΔΡΑΣΗ»: Πάνω από 40 εργαζόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, καθώς προς οριστικό λουκέτο οδεύει η τεχνική εταιρεία «Εδραση» στα Τρίκαλα, μία από τις παλαιότερες του κατασκευαστικού κλάδου.

ΦΗΜΗ - ΠΑΚ: Σε δύο δίωρες στάσεις εργασίας προχώρησαν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι της ΦΗΜΗ - ΠΑΚ (12-2 μ.μ. και 2-4 μ.μ.) στις αντίστοιχες βάρδιες, απαιτώντας την άμεση εξόφληση δεδουλευμένων που τους χρωστά η εργοδοσία. Ταυτόχρονα, απαιτούν την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2013, αλλά και μέτρα για τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών που σε ορισμένους χώρους είναι απαράδεκτες.

ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ: Σε νέα δίωρη στάση εργασίας στη λήξη κάθε βάρδιας προχωρούν σήμερα Τρίτη οι εργαζόμενοι της εταιρείας ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ (τυπογραφείο) ενάντια στην απόφαση της εργοδοσίας να καταργήσει το επίδομα γάμου σε όλους τους εργαζόμενους (10% επί του βασικού μισθού) με την αιτιολογία των οικονομικών δυσκολιών. Οι εργαζόμενοι ζητούν ακόμα να εξοφληθούν τώρα μισθοί και υπερωρίες, καθώς εδώ και τρεις μήνες πληρώνονται με έναντι.

«ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ»: Κατάληψη στο δημαρχείο Βόλου, από τις 7 το πρωί μέχρι λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, πραγματοποίησαν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας», διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι μένουν απλήρωτοι για τους πάνω από δύο μήνες που εργάζονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ