Τρίτη 15 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
Κάλεσμα πάλης της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ

Κάλεσμα στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της περιοχής να οργανώσουν και να αναπτύξουν την πάλη τους για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων, τη διεκδίκηση και την απόσπαση λύσης σε επείγοντα προβλήματα, σε συνδυασμό με την ανάγκη διεκδίκησης βαθύτερων αλλαγών και ανατροπών, για τη δημιουργία ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας - Πρόνοιας για όλους, απευθύνει η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, χτες, στελέχη της μαζί με τον βουλευτή Γ. Λαμπρούλη, αναφερόμενοι στη συγχώνευση των δύο νοσοκομείων της Λάρισας που προωθεί η κυβέρνηση, σημείωσαν ότι η πολιτική των αναδιαρθρώσεων και στο χώρο της δημόσιας Υγείας, στόχο έχει τη συρρίκνωση και το δραστικό περιορισμό τόσο των δημόσιων μονάδων Υγείας, όσο και των δημόσιων - δωρεάν υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας σε ένα ελάχιστο βασικό πακέτο παροχών.

Τα μέτρα και η πολιτική της κυβέρνησης θα έχουν ως αποτέλεσμα:

  • Λιγότερες δημόσιες υποδομές, που ήδη δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών.
  • Τεράστιες λίστες αναμονής και εξαναγκασμός των ασθενών να απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα.
  • Υποβάθμιση των υπηρεσιών, λόγω μείωσης προσωπικού, των κλινών, του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ τόνισαν: Κυβέρνηση - ΕΕ - κεφάλαιο δεν τους «καίγεται καρφί», για την επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργείται στην υγεία του λαού, προκειμένου να πετύχουν το στρατηγικό τους στόχο, που είναι η απρόσκοπτη εξασφάλιση της καπιταλιστική ανάπτυξης και κερδοφορίας. Αυτή είναι η αιτία που κινδυνεύουν στην κυριολεξία ασθενείς να πεθαίνουν στο δρόμο, να μην μπορούν να αγοράσουν φάρμακα, να κάνουν τις απαραίτητες θεραπείες και εξετάσεις, να μένουν παιδιά χωρίς εμβόλια, να υπονομεύεται η δημόσια υγεία.

Και κατέληξαν: Απέναντι σ' αυτήν την τραγική κατάσταση που διαμορφώνεται και στο χώρο της Υγείας - Πρόνοιας, οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα, με βάση την πείρα τους και, παραμερίζοντας τους όποιους δισταγμούς και την επιχείρηση τρομοκράτησής τους, ν' αγωνιστούν για:

  • Καμιά συγχώνευση ή κατάργηση κρεβατιών, κλινικών, εργαστηρίων, δημόσιων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας.
  • Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΟΠΥΥ, των ιδρυμάτων Πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Επιστροφή από το κράτος των αποθεματικών που χάθηκαν από το πρόσφατο «κούρεμα».
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στα δημόσια νοσοκομεία.
  • Κατάργηση των πληρωμών εισιτηρίων, συμμετοχής σε ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις και θεραπείες.
  • Εξασφάλιση από το κράτος της πλήρους και επαρκούς τροφοδοσίας των δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας σε φάρμακα, υγειονομικό κα αναλώσιμο υλικό, αντιδραστήρια, υλικά χειρουργείου, τρόφιμα κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ