Πέμπτη 16 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΙΓΜΕ
Η κυβέρνηση απέρριψε την τροπολογία του ΚΚΕ

Την εξασφάλιση του εργασιακού καθεστώτος, για το πάσης φύσης επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό του ΙΓΜΕ, ζήτησε το ΚΚΕ, με τροπολογία που κατέθεσε σε νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο συζητήθηκε χτες στη Βουλή. Επαληθεύοντας ότι στόχος της είναι να οδηγήσει το Ινστιτούτο σε πλήρη διάλυση και να παραδώσει το κρίσιμο έργο του σε ιδιώτες, που θα καταλήγουν σε πορίσματα ερευνών κατά τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρήσεων, η κυβέρνηση απέρριψε την τροπολογία του ΚΚΕ, καθώς ο υπουργός Ανάπτυξης Σ. Καλογιάννης δεν τη συμπεριέλαβε σε αυτές που η κυβέρνηση κάνει αποδεκτές και οι οποίες θα τεθούν σήμερα σε ψηφοφορία.

Με την τροπολογία στο νομοσχέδιο, με τίτλο «Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων», η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ζητούσε να ισχύουν τα εξής: «Οι συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων στο ΙΓΜΕ, τους οποίους καταλάμβαναν οι διατάξεις του άρθρου 3 παράγραφος 7 του νόμου 4024/2001 και για τους οποίους μέχρι την 31/12/2011 δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, θεωρείται ότι ουδέποτε λύθηκαν και παραμένουν σε ισχύ».

Παρεμβαίνοντας νωρίτερα στη συζήτηση, ο εισηγητής του ΚΚΕ Γ. Γκιόκας επεσήμανε την ανάγκη να γίνει δεκτή η τροπολογία για τους εργαζόμενους του ΙΓΜΕ, την οποία η Κοινοβουλευτική Ομάδα καταθέτει για πολλοστή φορά. Πρέπει να γίνει αποδεκτή, είπε, γιατί αφορά ένα πολύ σοβαρό ζήτημα σε σχέση με εργασιακά δικαιώματα αυτών των ανθρώπων και μάλιστα σε συνάντηση που είχε το συνδικάτο των εργαζομένων με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος υπήρξε δέσμευση να γίνει δεκτή η συγκεκριμένη τροπολογία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ