Πέμπτη 16 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ
Στην Κίνα με ντόπιους επιχειρηματίες για μπίζνες

Το Αζερμπαϊτζάν θα επισκεφτεί ο πρωθυπουργός στην επιστροφή

Στην Κίνα βρίσκεται από χτες το απόγευμα ο Αντ. Σαμαράς, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 19 Μάη και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρα Λι Κεκιάνγκ, και τον Πρόεδρο Σι Τζιν Πινγκ. Θα μιλήσει επίσης σε «επιχειρηματικά φόρουμ» στο Πεκίνο και στη Σαγκάη στα οποία θα συμμετάσχουν επιχειρηματίες των δύο χωρών. Τον Α. Σαμαρά συνοδεύουν υπουργοί της κυβέρνησης και 60 επιχειρηματίες, που επιδιώκουν να ωφεληθούν από τις μπίζνες με τους Κινέζους και τα συσσωρευμένα κεφάλαιά τους.

Μιλώντας για το ταξίδι του πρωθυπουργού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου, δήλωσε ότι είναι ευρύτατο το φάσμα των πιθανών συνεργασιών με την Κίνα, σημειώνοντας ότι η συμφωνία με την COSCO πηγαίνει πολύ καλά και δείχνει το δρόμο. Οι Κινέζοι, πρόσθεσε, ενδιαφέρονται για μία πύλη εισόδου στην Ευρώπη. Επιβεβαίωσε μ' αυτόν τον τρόπο ότι οι μόνοι ωφελημένοι θα είναι οι εγχώριοι μονοπωλιακοί όμιλοι που θα συμπράξουν με τις κινεζικές πολυεθνικές, ενώ οι Ελληνες εργαζόμενοι θα δουλεύουν με μισθούς και εργασιακά δικαιώματα Κίνας.

Την Κυριακή 19 Μάη ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το Αζερμπαϊτζάν, όπου θα συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους. Στο επίκεντρο θα είναι το θέμα της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ