Πέμπτη 16 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
Στην τελική ευθεία για τη Μαραθώνια Πορεία

Θα γίνει την Κυριακή, από τον Τύμβο του Μαραθώνα μέχρι την πρεσβεία του Ισραήλ. Πορείες και άλλες δραστηριότητες στη Θεσσαλονίκη και σε όλη τη χώρα

Από παλιότερη Μαραθώνια Πορεία της ΕΕΔΥΕ
Από παλιότερη Μαραθώνια Πορεία της ΕΕΔΥΕ
Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για την 34η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) την Κυριακή 19 Μάη. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί από τον Τύμβο του Μαραθώνα και θα τερματίσει στις 7 το απόγευμα έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ. Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή απευθύνει μεταξύ άλλων η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Το πρόγραμμα της Μαραθώνιας Πορείας έχει ως εξής:

  • 8 π.μ. Τύμβος Μαραθώνα - τελετή έναρξης.
  • 8.30 π.μ. Εκκίνηση πορείας - κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Γρηγόρη Λαμπράκη.
  • 9.30 π.μ. Νέα Μάκρη: Στάση - εκδήλωση.
  • 12 μ. Διασταύρωση Ραφήνας: Στάση - εκδήλωση.
  • 1.30 μ.μ. Πικέρμι: Στάση - ξεκούραση.
  • 2.30 μ.μ. Παλλήνη: Στάση - ξεκούραση - εκδήλωση.
  • 3.30 μ.μ. Αναχώρηση από Παλλήνη.
  • 5.30 μ.μ. Αγία Παρασκευή: Στάση - εκδήλωση.
  • 6.30 μ.μ. Υπ. Εθνικής Αμυνας: Στάση 5'.
  • 7 μ.μ. Πρεσβεία Ισραήλ: Τερματισμός πορείας - ομιλία - παράσταση διαμαρτυρίας.

Πούλμαν για το Μαραθώνα, θα αναχωρήσουν από τα παρακάτω σημεία:

-- 6.30 π.μ. πλατεία Κάνιγγος (για δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ. 210 3844853-4).

-- 6.30 π.μ. Δημαρχείο Αγ. Δημητρίου, 6.45 π.μ. Γυμναστική Ακαδημία (Λ. Βουλιαγμένης)

-- 6.45 π.μ. Δημαρχείο Πετρούπολης, 7 π.μ. ΟΤΕ Ιλίου, 7.15 π.μ. Αγ. Ανάργυροι (Goody's), 7.20 π.μ. Καματερό («ΜΕΛΙΝΑ»)

-- 6.45 π.μ. Νέο Ηράκλειο (κινηματογράφος «Τρία αστέρια») και ΟΤΕ Νέας Ιωνίας

-- 7 π.μ. πλατεία Χαλανδρίου, 7.20 π.μ. Αγ. Παρασκευή

-- 6.30 π.μ. Κερατσίνι (πλατεία Λαού), 6.45 π.μ. Νίκαια (Περιβολάκι), 7 π.μ. Πειραιάς (πλατεία Κοραή)

Στη Θεσσαλονίκη

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) σε συνεργασία με το ΠΑΜΕ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ, διοργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Τρίτη 21/5, 7 μ.μ., αντιπολεμική συγκέντρωση μπροστά στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο που βρίσκεται στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού και πορεία προς το κέντρο της πόλης.
  • Τετάρτη 22/5, 12 μ., θα πραγματοποιηθεί ο Λαϊκός Δρόμος, σε συνεργασία με το ΜΑΣ και με τη συμμετοχή της Θεραπευτικής Κοινότητας «ΙΘΑΚΗ». Οι δρομείς θα ξεκινήσουν από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και θα τρέξουν μέχρι το μνημείο του Λαμπράκη. Εκεί θα γίνει η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων.
  • Κυριακή 26/5, 9.30 π.μ., από το Στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά θα ξεκινήσει η πορεία ειρήνης. Με ενδιάμεση στάση στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο, θα καταλήξει στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη.
  • Τετάρτη 29/5, καλλιτεχνική εκδήλωση αφιερωμένη στον Γρηγόρη Λαμπράκη, τον Νίκο Νικηφορίδη και τους άλλους λαϊκούς αγωνιστές, μέσα από το ποιητικό έργο του Τάσου Λειβαδίτη. Θα συμμετέχουν ηθοποιοί της πόλης και μουσικό σχήμα με τον Κώστα Πρατσινάκη.
Σε άλλες πόλεις

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας διοργανώνει σήμερα, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα της Λαϊκής Βιβλιοθήκης, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Ν. Καρδίτσας, παρουσίαση του βιβλίου της Δήμητρας Πέτρουλα, με τίτλο: «Πού 'ναι η μάνα σου μωρή;». Την Παρασκευή 17 Μάη, πορεία ειρήνης.

-- Πορεία Ειρήνης διοργανώνει την Παρασκευή 17/5 η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας. Θα ξεκινήσει από το Μεζούρλο και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία, με στάση στην 1η Στρατιά, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα.

-- Παγκρήτια κινητοποίηση διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης, την Κυριακή 19/5, στην ΑμερικανοΝΑΤΟική βάση στη Σούδα, με προσυγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλ. Δημοτικής Αγοράς Χανίων.

-- Πορείας Ειρήνης από την Επιτροπή Ειρήνης Σάμου, με συμμετοχή και της Επιτροπής Ειρήνης Σμύρνης, την Κυριακή 19/5, από την πλατεία Παλαιοκάστρου, μέχρι την πλατεία Πυθαγόρα του Βαθιού.

-- Από τις Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου, την Κυριακή 26/5, πορεία Ειρήνης από την Κερασίτσα μέχρι την Τρίπολη.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Μαγνησίας οργανώνει πορεία Ειρήνης την Κυριακή, 26/5. Θα ξεκινήσει το απόγευμα από την Ανακασιά και θα καταλήξει στην παραλία του Βόλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ