Πέμπτη 16 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαμαρτυρία στον ΟΠΑΔ για τις ατέλειωτες ουρές

Με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Συνταξιούχων Δημοσίου Αθήνας, του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής και των Επιτροπών εργαζομένων του ΠΑΜΕ Δημοσίου

Από τη χτεσινή παρέμβαση στον ΟΠΑΔ
Από τη χτεσινή παρέμβαση στον ΟΠΑΔ
Κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΠΑΔ, όπου οι ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται για να θεωρήσουν τα βιβλιάρια των έμμεσων μελών, έκαναν χτες το πρωί ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δημοσίου Αθήνας, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής και οι Επιτροπές εργαζομένων του ΠΑΜΕ Δημοσίου. Οι διαδηλωτές ανάμεσα σε άλλα απαίτησαν άμεση λειτουργία των υπηρεσιών του ΟΠΑΔ με αναγκαία στελέχωσή τους με προσωπικό, αλλά και καθολική, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με αύξηση των παροχών, μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, καμία απόλυση στο Δημόσιο.

Από πέρυσι έχουν κλείσει 7 παραρτήματα του ΟΠΑΔ στην Αττική, με τους υπαλλήλους να «κλείνουν τρύπες» στον ΕΟΠΥΥ και με τους χιλιάδες ασφαλισμένους της Αττικής να εξυπηρετούνται πλέον μόνο από τα κεντρικά. Συνολικά το προσωπικό του ΟΠΑΔ έχει μειωθεί κατά 40% τα τελευταία δύο χρόνια λόγω συνταξιοδοτήσεων και μετακινήσεων. Είναι χαρακτηριστικό πως τις προηγούμενες μέρες υπήρχαν μόλις δύο μόνιμοι υπάλληλοι μαζί με 4 σπουδαστές για να εξυπηρετήσουν το πλήθος των ασφαλισμένων που έφταναν από όλο το Λεκανοπέδιο.

Ο «Γολγοθάς» με τη θεώρηση των βιβλιαρίων στον ΟΠΑΔ αναδεικνύει ότι οι μαζικές απολύσεις που προωθεί η κυβέρνηση στο Δημόσιο δεν αφορούν μόνο τους δημοσίους υπαλλήλους. Είναι η άλλη όψη της συρρίκνωσης μιας σειράς υπηρεσιών σημαντικών για τη λαϊκή οικογένεια και γι' αυτό πρέπει να συναντήσουν την ενιαία αγωνιστική απάντηση όλων των εργαζομένων.

Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με το σύλλογο Εργαζομένων στον ΟΠΑΔ και υπηρεσιακούς παράγοντες, ενώ ορίστηκε ραντεβού με τον πρόεδρο του ΟΠΑΔ την Παρασκευή στις 10.00 π.μ. Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε πως η ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Εργασίας για ενσωμάτωση του ΟΠΑΔ στο ΙΚΑ, δε θα αποτελέσει λύση. Συγκεκριμένα ο σύλλογος εργαζομένων σημείωσε: Υπάρχουν μόλις 43 εργαζόμενοι του ΟΠΑΔ σε όλη την Αττική σε σύνολο 210 εργαζομένων πανελλαδικά. Πώς θα αναβαθμιστεί η εξυπηρέτηση των 1,7 εκατ. ασφαλισμένων Δημοσίου και Δήμων όταν τους «ρίξει» το υπουργείο στις ουρές των 5,5 εκατ. ασφαλισμένων του ΙΚΑ; Τονίζει ακόμα πως αυτή η συγχώνευση δε λύνει, αντίθετα δημιουργεί προβλήματα με μόνο στόχο το ΙΚΑ να οικειοποιηθεί τα αποθεματικά του ΤΥΔΚΥ (685 εκατ. ευρώ πριν και 360 εκατ. ευρώ μετά το PSI).

Η αντιπροσωπεία κάλεσε τους εργαζόμενους, τους ασφαλισμένους και το σύλλογο να συμμετάσχουν στη σύσκεψη που οργανώνουν τη Δευτέρα ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά για το Ασφαλιστικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ