Τρίτη 21 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Νέες αυτοκτονίες σε εργοστάσιο της «Foxconn»

ΠΕΚΙΝΟ.--

Νέα κρούσματα αυτοκτονιών αναφέρονται σε εργοστάσιο της εταιρείας «Foxconn», που έχει έδρα στην Ταϊβάν και διατηρεί εργοστάσια στην Κίνα, η οποία έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για τις ακραίες συνθήκες εργασίας, την ψυχολογική πίεση στους εργαζόμενους και την εξώθησή τους, ουσιαστικά, στο να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ, ακόμα τρεις εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη εταιρεία αυτοκτόνησαν μέσα σε τρεις βδομάδες πηδώντας στο κενό σε εργοστάσιο που κατασκεύαζε εξαρτήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών στην κινεζική πόλη Ζενγκζού. Οι αυτόχειρες ήταν δύο άνδρες 24 και 30 ετών και μία γυναίκα 23 ετών.

Ο όμιλος της «Foxconn» το 2010 είχε έρθει στην επικαιρότητα λόγω των 11 περιστατικών αυτοκτονιών εργαζομένων που αποκάλυψαν τις πιέσεις που δέχονταν, στον όμιλο που κατασκευάζει προϊόντα και συναρμολογεί συσκευές για εταιρείες όπως η Apple, η Sony και η Nokia. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του 2010, οι εργαζόμενοι στη «Foxconn» υποχρεούνται να εργάζονται περισσότερες από 60 ώρες τη βδομάδα, χωρίς ρεπό και 80 ώρες υπερωρίες το μήνα. Ο μισθός κυμαίνεται από 50 έως 150 δολάρια το μήνα, ενώ οι εργαζόμενοι στην πλειοψηφία τους προέρχονται από ιδιαίτερα φτωχές περιοχές, κοιμούνται σε κοιτώνες μέσα στα εργοστάσια και ζουν υπό καθεστώς συνεχών απειλών.

  • Ακόμα 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χτες σε κινεζικό εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών για μη στρατιωτική χρήση, στην περιοχή Σαντόγκ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ