Τρίτη 21 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΔ ΚΟΡΕΑΣ
Πυραυλικές δοκιμές εν μέσω ιμπεριαλιστικών πιέσεων

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.--

Εκπρόσωπος της βορειοκορεατικής Επιτροπής Ειρηνικής Επανένωσης της Κορέας επιβεβαίωσε χτες τις δύο διαδοχικές πυραυλικές δοκιμές μεσαίου βεληνεκούς το περασμένο Σαββατοκύριακο κοντά στις ανατολικές ακτές της ΛΔ Κορέας, σημειώνοντας ότι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο ενίσχυσης της αμυντικής θωράκισης της χώρας και αποτροπής των αμερικανο-νοτιοκορεατικών ιμπεριαλιστικών σχεδίων κατά της Πιονγιάνγκ.

Ωστόσο, ο ίδιος αξιωματούχος δεν αναφέρθηκε καθόλου στις δύο πυραυλικές δοκιμές που φέρεται πως πραγματοποιήθηκαν χτες (μία το πρωί και μία το απόγευμα) από το βορειοκορεατικό στρατό όπως ισχυρίστηκε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Αμυνας Κιμ Νιν Σέοκ, προειδοποιώντας ότι η Σεούλ «παρακολουθεί στενά» τις κινήσεις του στρατού της γειτονικής χώρας.

Προχτεσινό κεντρικό άρθρο της βορειοκορεατικής εφημερίδας «Ροντόνγκ Σινμούν», κατήγγειλε το νέο γύρο στρατιωτικών γυμνασίων που πραγματοποιούν εντός και πέριξ της Κορεατικής Χερσονήσου οι στρατιωτικές δυνάμεις ΗΠΑ - Ν. Κορέας.

Στο μεταξύ, η χτεσινοβραδινή απόφαση του Πενταγώνου να προγραμματίσει και να πραγματοποιήσει σήμερα τη βαλλιστική δοκιμή διηπειρωτικού πυραύλου που είχε αναβάλει τον Απρίλη λόγω κλιμάκωσης της έντασης με τη ΛΔ Κορέας αναμένεται να επιβαρύνει εκ νέου τις τεταμένες σχέσεις στο τρίγωνο Ουάσιγκτον, Πιονγιάνγκ και Σεούλ. Οπως ανακοινώθηκε, ο πύραυλος «Minuteman 3» αναμένεται να εκτοξευτεί από την αεροπορική βάση Βάντενμπεργκ της Καλιφόρνια -χωρίς να φέρει πυρηνική κεφαλή...- προκειμένου να διανύσει μία απόσταση 6.742 χλμ μέχρι την ατόλη Κουατζαλέιν στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με το «Ασοσιέτεντ Πρες», οι ΗΠΑ διαθέτουν 450 πυραύλους «Μinuteman 3» οπλισμένους με πυρηνικές κεφαλές «έτοιμους για μάχιμη χρήση» εάν δοθεί εντολή από τον πρόεδρο Ομπάμα και βρίσκονται σε υπόγειες αποθήκες σε πέντε πολιτείες της χώρας.

  • Η Κίνα επιβεβαίωσε χτες την πραγματοποίηση συνομιλιών με αξιωματούχους της ΛΔ Κορέας με στόχο την άμεση απελευθέρωση 16μελούς πληρώματος κινέζικου αλιευτικού σκάφους που φέρεται πως κατελήφθη στις 5 τρέχοντος μηνός από Βορειοκορεάτες πειρατές που απαίτησαν λύτρα 600.000 γουάν (100.000 δολαρίων).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ