Τρίτη 21 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ
Λουτρό αίματος χωρίς τέλος

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Κλιμακώνεται το λουτρό αίματος σε όλο το Ιράκ με τις βομβιστικές επιθέσεις, που στοχεύουν αμάχους που εντάσσονται στη μία ή στην άλλη θρησκευτική κοινότητα της χώρας, να έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας υποδαυλίζοντας το κλίμα. Μόνο χτες από βομβιστικές επιθέσεις κυρίως με παγιδευμένα αυτοκίνητα στη Βασόρα (δύο), στη Βαγδάτη (οκτώ), στη Χίλα (αργά το βράδυ) και στη Σαμάρα όπου στόχος έγιναν Ιρανοί προσκυνητές, σκοτώθηκαν 49 άμαχοι και τραυματίστηκαν πολύ περισσότεροι από 100.

Τις τελευταίες δύο ημέρες έχουν σκοτωθεί 79 άνθρωποι και την περασμένη εβδομάδα άλλοι 150 σε μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων σε τεμένη, σε ανοιχτές αγορές, σε πολυσύχναστες συνοικίες. Σε αυτούς τους αριθμούς θα πρέπει να προστεθούν και 24 αστυνομικοί που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης απελευθέρωσης χτες τα ξημερώματα συναδέλφων τους που είχαν απαχθεί κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία.

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Μάλικι δήλωσε ότι σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο θα παρουσιάσει μια νέα «στρατηγική για τον τομέα ασφάλειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ