Τρίτη 28 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ψυχικά ασθενής καθηλώθηκε με χειροπέδες!

Τρεις φορές μέσα σε μια βδομάδα καθηλώθηκε με χειροπέδες -ύστερα από εντολή του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος (ΑΤ) Χαϊδαρίου- ψυχικά ασθενής απ' το Μπαγκλαντές που νοσηλεύεται στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ). Ο μετανάστης είχε συλληφθεί «χωρίς χαρτιά» και είχε κρατηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε για νοσηλεία με φρούρηση στο ΨΝΑ.

Οπως κατήγγειλε δύο φορές εγγράφως προς τη Διοίκηση του ΨΝΑ ο διευθυντής ψυχίατρος Θ. Μεγαλοοικονόμου, ο διοικητής του ΑΤ Χαϊδαρίου, που φαίνεται να ρυθμίζει τα της φρούρησης των νοσηλευόμενων που είναι κρατούμενοι, είχε έλθει αυτοπροσώπως στο ΨΝΑ για να απαιτήσει τη νοσηλεία του σε κλειδωμένο τμήμα, παροτρύνοντας τους φρουρούς να τον δένουν με χειροπέδες στο κρεβάτι όταν αυτοί το κρίνουν απαραίτητο.

Σε αυτή την πρακτική αντέδρασε έντονα η θεραπευτική ομάδα (γιατροί και εργαζόμενοι) τονίζοντας ότι, πέραν της ζημιάς που προκαλείται στην πορεία της αρρώστιας του ασθενούς και στην ανάρρωσή του, δένουν αυθαίρετα τον ασθενή στο κρεβάτι του «για να μην το σκάσει». «Αυτό ισοδυναμεί με βασανιστήριο, ψυχικό και σωματικό και λειτουργεί στην κατεύθυνση της επιδείνωσης της ψυχικής κατάστασης του ασθενή» καταγγέλλουν οι θεραπευτές, που τελικά πέτυχαν τη συνέχεια της νοσηλείας χωρίς καθήλωση.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα θέσουν το θέμα στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου προτείνοντας παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του Σωματείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ