Τρίτη 28 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Καταδικαστική η απόφαση για τις τρεις γυναίκες

Με την καταδίκη των τριών γυναικών κλιμακώνεται η επιχείρηση ποινικοποίησης, διώξεων και τρομοκρατίας σε βάρος του αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής που παλεύουν ενάντια στη μεταλλουργία χρυσού της «Ελληνικός Χρυσός».

Χθες το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου καταδίκασε από 6 - 7,5 μήνες με τριετή αναστολή, τις τρεις γυναίκες ηλικίας 25, 39 και 40 χρόνων. Κατέπεσε το βασικό κατηγορητήριο της αντίστασης κατά της αρχής και το δικαστήριο τις έκρινε ένοχες μετά από μετατροπή των άλλων κατηγοριών κατά περίπτωση για τα αδικήματα της εξύβρισης, της απρόσφορης απόπειρας απελευθέρωσης κρατουμένου και της πρόκλησης ελαφρών σωματικών βλαβών. Ασκήθηκε έφεση κατά της απόφασης.

Οι τρεις γυναίκες είχαν συλληφθεί την Κυριακή 12 Μάη μετά από επίθεση της αστυνομίας, στην περιοχή «Χοντρό Δέντρο» στο δρόμο προς τις Σκουριές, όπου είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Μητέρας.

Στη διάρκεια της πολύωρης ακροαματικής διαδικασίας, που ολοκληρώθηκε νωρίς το βράδυ, κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας ο διευθυντής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, Βάιος Χονδρός, καθώς και άλλοι αστυνομικοί.

Στο πλευρό των τριών γυναικών έξω από τα δικαστήρια βρέθηκαν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση συμπαράστασης και απαίτησαν να σταματήσει η αστυνομοκρατία, ο αυταρχισμός, η τρομοκρατία και οι διώξεις σε βάρος του αγώνα τους. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, καθώς επίσης, του ΠΑΜΕ και της ΟΓΕ.

Νέος γύρος απολογιών

Στον εισαγγελέα Πολυγύρου οδηγήθηκαν χτες τρεις από τους 20 συνολικά διωκόμενους για την προβοκατόρικη εμπρηστική επίθεση που έγινε το Φλεβάρη στις εγκαταστάσεις της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές. Οι δύο απολογήθηκαν και αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή τους στην υπόθεση. Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ, επιπλέον, στον έναν επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 8.000 ευρώ.

Ο τρίτος, ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον ανακριτή για να απολογηθεί την Πέμπτη 30 Μάη.

Θυμίζουμε ότι ήδη δύο από τους 20 διωκόμενους, βρίσκονται προφυλακισμένοι στις φυλακές Διαβατών.

Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης

Την πολιτική της κρατικής τρομοκρατίας και των διώξεων σε βάρος των κατοίκων που παλεύουνε ενάντια στο ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου και την καταστροφή του τόπου τους, καταδίκασαν χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας, που το βράδυ του Σαββάτου συμμετείχαν στη μεγάλη συναυλία αλληλλεγγύης και κυριολεκτικά πλημμύρισαν την Ιερισσό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ