Τρίτη 28 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Καταγγέλλουν φοροεπέλαση και υποχρηματοδότηση

Τη στήριξη από το δήμαρχο Γ. Καμίνη της πολιτικής υποχρηματοδότησης των δήμων που υλοποιεί η κυβέρνηση και την πολιτική γενικευμένης φορομπηξίας που ακολουθεί η δημοτική αρχή της Αθήνας, σε βάρος του λαού και των εργαζομένων, κατήγγειλε στο δημοτικό συμβούλιο ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας.

Μπροστά και στο επερχόμενο συνέδριο της ΚΕΔΕ ο Ν. Σοφιανός είπε απευθυνόμενος στη δημοτική αρχή:

«Εχει ξεκινήσει καβγάς για το πώς θα μοιραστούν στους δήμους οι πετσοκομμένοι πόροι από τον κρατικό προϋπολογισμό. Οι κυρίαρχες δυνάμεις στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης έχετε αποδεχτεί μείωση των πόρων σε ποσοστό 60% και τώρα διαγκωνίζεστε πώς θα διανεμηθούν τα υπόλοιπα. Ταυτόχρονα δημοσιεύματα μιλούν για απολύσεις στους δήμους, στοχοποιούν δημοτικές υπηρεσίες («Βοήθεια στο σπίτι», Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης). Τα δημοσιεύματα αυτά για δήθεν υπεράριθμους υπαλλήλους, για αξιολόγηση, διαθεσιμότητα και απολύσεις, η νέα απογραφή των εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση όπως τη δρομολογεί η κυβέρνηση, με ό,τι συνεπάγεται, συνδυάζονται και με τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα ο ίδιος ο δήμαρχος ότι παρέλαβε 12.000 εργαζόμενους στο δήμο και στη λήξη της θητείας του θα έχουν μείνει 8.000.

Μετά από αυτά, όταν αποδέχεστε τις συνεχείς περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση προς τους δήμους, όταν θεωρείτε αναχρονισμό το να διεκδικούν οι δήμοι χρήματα από την κεντρική διοίκηση (υπάρχει παλαιότερη τέτοια δήλωση του δημάρχου) επόμενο είναι να ξεζουμίζετε το λαό, τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες για να βρείτε τα χρήματα που σας λείπουν. Να επιβάλλετε διαρκώς εξοντωτικά πρόστιμα σε εμπόρους ή να ζητάτε εγγυητικές επιστολές από όσους βγάζουν τραπεζοκαθίσματα για όλο το ποσό που οφείλουν στο δήμο γονατίζοντάς τους οικονομικά».

Απαντώντας ο δήμαρχος επέμεινε στην πολιτική φορομπηξίας των δημοτών με επιχειρήματα τύπου «οι δήμοι να βγάλουν τα έξοδά τους μόνοι τους, οι ίδιοι να επιβάλλουν φορολογία, επιδεικνύοντας υπευθυνότητα και κατακτώντας οικονομική ευρωστία»...

Ο Ν. Σοφιανός άνοιξε και το θέμα των παιδικών σταθμών του δήμου. Εχουν ήδη κατατεθεί αιτήσεις για περίπου 3.200 επανεγγραφές, ενώ η συνολική χωρητικότητα των σταθμών του δήμου αγγίζει τις 5.500 βάσει σχετικής μελέτης του Πολυτεχνείου, ενώ νέες αιτήσεις κατατίθενται ως τις 12/6. Ο Ν. Σοφιανός τόνισε ότι «το περιλάλητο πρόγραμμα ΕΣΠΑ είναι στον αέρα επομένως αναμένονται χιλιάδες λαϊκές οικογένειες να κάνουν αιτήσεις εγγραφής. Εχουμε δυνατότητα να φιλοξενήσουμε πάνω από 2.200 νέα παιδιά. Είμαι αναγκαίο να μην πέσουμε κάτω από τις 5.500 παιδιά, όπως συνέβη στη σχολική χρονιά που τελειώνει. Πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει, να διεκδικήσουμε προσλήψεις προσωπικού στο Δημοτικό Βρεφοκομείο, να τεθούν σε λειτουργία όλα τα κτίρια όπως ο σταθμός στην Σπ. Πάτση στο Βοτανικό όπου τρία χρόνια είναι κλειστός για επισκευές, να προχωρήσουμε άμεσα σε δραστικές μειώσεις στα τροφεία και στην απαλλαγή μιας σειράς κατηγοριών από τις λαϊκές οικογένειες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ