Πέμπτη 12 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΗΕΑ
Κλιμάκωση με 48ωρη απεργία στα ΜΜΕ

Με νέα, 48ωρη τούτη τη φορά, απεργία μετά το Πάσχα, κλιμακώνεται ο αγώνας των δημοσιογράφων, όπως αποφάσισε χτες το ΔΣ της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), επιδιώκοντας τη συμπόρευση και με τα σωματεία των άλλων εργαζομένων στα ΜΜΕ. Μ' αυτήν την απόφαση, το ΔΣ της Ενωσης ανταποκρίνεται στο σχετικό αίτημα του κλάδου για συνέχιση της αγωνιστικής κινητοποίησης, ώστε να υπογραφούν ικανοποιητικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με την Ενωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ) και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Η κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα ΜΜΕ κρίθηκε αναγκαία, καθώς παραμένει η άρνηση της Ενωσης Ιδιοκτητών Εφημερίδων για την υπογραφή ικανοποιητικής σύμβασης. Το γεγονός, βέβαια, ότι την ερχόμενη Τετάρτη μετά το Πάσχα, γίνεται συνάντηση ΕΣΗΕΑ - ΕΙΗΕΑ, με αίτημα της Ενωσης Ιδιοκτητών, για να συνεχιστεί η συζήτηση για τη ΣΣΕ, δε διαφοροποιεί την κατάσταση, αφού δεν εκφράστηκε και διαφορετική θέση για αποδοχή των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου από την εργοδοσία. Υπενθυμίζεται ότι ο «Ρ», από την πρώτη στιγμή, τάχθηκε με το μέρος των εργαζομένων, στηρίζει και προβάλλει τα δίκαια αιτήματά τους, καλώντας και την ΕΙΗΕΑ να τοποθετηθεί θετικά στην αποδοχή των αιτημάτων.

Στην κατεύθυνση της καλύτερης δυνατής προετοιμασίας της νέας απεργιακής κινητοποίησης των δημοσιογράφων, θα συναντηθούν σήμερα οι διοικήσεις των συνεργαζόμενων Ενώσεων και Οργανώσεων στο χώρο των ΜΜΕ για το συντονισμό του αγώνα των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, η Απεργιακή Επιτροπή και το ΔΣ της Ενωσης θα ενημερώσουν τους συναδέλφους, ώστε να οργανωθεί πιο αποτελεσματικά η απεργιακή κινητοποίηση, στη βάση των μεγαλύτερων δυσκολιών και απαιτήσεων της κατάστασης.

Να σημειωθεί ότι το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ καλεί σε απολογία τον διευθυντή της εφημερίδας «Μετρόραμα» Γ. Μασσαβέτα, με το ερωτηματικό της διαγραφής από την Ενωση για την απεργοσπαστική έκδοση της εφημερίδας τη μέρα της απεργίας. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος δημοσιογράφος είχε διαγραφεί και παλιότερα, για ανάλογη συμπεριφορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ