Πέμπτη 12 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΩΡΥΓΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Αγρια επίθεση των ΜΑΤ σε εργάτες

Ο εντεινόμενος αυταρχισμός εξηγεί και τον πρόσφατο αντικομμουνισμό του Κ. Σημίτη, καταγγέλλει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Από προηγούμενη κινητοποίηση ενάντια στο ξεπούλημα της Διώρυγας
Από προηγούμενη κινητοποίηση ενάντια στο ξεπούλημα της Διώρυγας
Την κυβερνητική βία, από αστυνομικές δυνάμεις που χρησιμοποίησαν γκλομπ και δακρυγόνα, δέχτηκαν διαδηλωτές στον Ισθμό της Κορίνθου χτες το μεσημέρι, τη στιγμή που προσπάθησαν να καταλάβουν συμβολικά τη γέφυρα της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Πελοποννήσου, διαμαρτυρόμενοι για το ξεπούλημα της διώρυγας της Κορίνθου στην εταιρία «SEA CONTEINERS».

Χτες το πρωί, πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των σωματείων εργαζομένων της διώρυγας και των τοπικών φορέων της περιοχής, για να αντιδράσουν στην παραχώρηση της διώρυγας στην «SEA CONTEINERS», καθώς και στην πρόθεση της εταιρίας να υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο την περιοχή, εγκαθιστώντας υπαίθριους αποθηκευτικούς χώρους για «κοντέινερ».

Η προσυγκέντρωση έγινε στην παλιά γέφυρα του Ισθμού στις 12 το μεσημέρι. Απέκλεισαν τη γέφυρα για μισή ώρα περίπου και στη συνέχεια με πορεία κατευθύνθηκαν προς τη νέα γέφυρα της Εθνικής Οδού Αθηνών - Πελοποννήσου. Κατά τη διαδρομή υπήρχαν δυνάμεις των ΜΑΤ που προσπάθησαν - δημιουργώντας «αλυσίδες» - να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να φτάσουν στη νέα γέφυρα. Οι διαδηλωτές όμως κατάφεραν να σπάσουν τις αλυσίδες των ΜΑΤ τρεις φορές και ανέβηκαν πάνω στη γέφυρα. Αμέσως οι αστυνομικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον τους με δακρυγόνα και γκλομπ. Ακολούθησε άγριο κυνηγητό, ενώ συνελήφθησαν δύο διαδηλωτές, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ισθμού, με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Μετά από παρέμβαση αντιπροσωπείας των διαδηλωτών αφέθηκαν ελεύθεροι. Παρά την επίθεση της αστυνομίας, οι διαδηλωτές κατάφεραν κι απέκλεισαν τη γέφυρα για μισή ώρα και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του χαιρέτισε την κινητοποίηση των εργαζομένων και κατήγγειλε «τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία της κυβέρνησης». «Το ΠΑΜΕ - συνεχίζει η ανακοίνωση - καλεί τους εργαζόμενους και τους φορείς της Κορίνθου σε συνέχιση του αγώνα για να μείνει η διώρυγα στο Δημόσιο, για να προστατευτεί η δημόσια περιουσία, καθώς και να προστατευτούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων».

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας τον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Η ανακοίνωση μοιράστηκε το απόγευμα στην πόλη της Κορίνθου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ