Τετάρτη 5 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
Κάλεσμα στους εργαζόμενους του ΙΚΑ να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους του ΙΚΑ
Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους του ΙΚΑ
Κάλεσμα στους εργαζόμενους του ΙΚΑ να συμμετάσχουν μαζί με το σύνολο των συνταξιούχων στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις στην Αθήνα αύριο, Πέμπτη 6 Ιούνη, απηύθυνε χτες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, κατά τη διάρκεια περιοδείας στο περιφερειακό υποκατάστημα συντάξεων Αθήνας, στην οδό Νικηφόρου. Ταυτόχρονα, συζήτησε αναλυτικά με τους εργαζόμενους για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Οπως προέκυψε από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους του υποκαταστήματος, η έλλειψη προσωπικού είναι δραματική. Σε ένα υποκατάστημα όπου «βγαίνει» το 60% των συντάξεων του ΙΚΑ, οι αρμόδιοι εισηγητές είναι μόλις 19, από 45 που ήταν λίγους μήνες νωρίτερα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όπως εξηγούσαν οι εργαζόμενοι, ο χρόνος έκδοσης απόφασης να έχει αυξηθεί κατά 4 - 5 μήνες επιπλέον. Περίπου 19 μήνες για να εξεταστεί ένας φάκελος συνταξιούχου! Ενδεικτικό της έλλειψης προσωπικού είναι και το γεγονός ότι υπάρχει μόλις μία εργαζόμενη στο τηλεφωνικό κέντρο, απαντώντας σε ...1.900 κλήσεις κάθε μήνα (δηλαδή, περίπου 63 κλήσεις τη μέρα).

«'Η θα είμαστε όλοι μαζί και θα κερδίσουμε ή θα χάσουμε όλοι μαζί και πρώτα απ' όλα τα παιδιά μας», υπογράμμισε ο Δ. Κουμπούρης απευθυνόμενος στους εργαζόμενους. Και τόνισε πως η κινητοποίηση στις 6 Ιούνη είναι μια σημαντική ευκαιρία για να δώσουν μαζί, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, κοινή απάντηση στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Αλλωστε, όπως σημείωσε, ακόμη και αυτά τα 360 ευρώ της ελάχιστης σύνταξης, με βάση τα στοιχεία του προϋπολογισμού, είναι αμφίβολο ότι θα δοθούν στους συνταξιούχους.

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι εξέφραζαν την αγωνία τους για το πώς θα αντιμετωπιστεί η επίθεση. «Χρειάζεται κινητοποίηση όλων, εργαζομένων και συνταξιούχων, γιατί όλοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι», σημείωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Κάλεσε, δε, τους εργαζόμενους να μη σκέφτονται ως «μονάδες», αλλά ως τάξη, καθώς η επίθεση που δέχονται είναι ενιαία από το κεφάλαιο, την κυβέρνηση και την τρόικα. «Απαιτείται ένα οργανωμένο κίνημα που να τους αμφισβητεί», υπογράμμισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ