Τετάρτη 5 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Με καθυστέρηση το ΕΚΑΣ και στον ΟΑΕΕ

Θα καταβληθεί στους δικαιούχους με τη σύνταξη του Ιούλη

Με τη σύνταξη του Ιούλη θα καταβάλει το ΕΚΑΣ ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) επικαλούμενος ότι ήταν αδύνατο αυτό να γίνει με τη σύνταξη του Ιούνη. Ο ΟΑΕΕ υποστηρίζει πως το σχετικό αρχείο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων παρέλαβε η ΗΔΙΚΑ στις 15 Μάη 2013, οπότε και άρχισε από τις Υπηρεσίες του ΟΑΕΕ ο εισοδηματικός έλεγχος. Ομως, για την ολοκλήρωση του ελέγχου απαιτείται η εκ νέου αποστολή στο Κέντρο Ελέγχου Πληρωμών Συντάξεων, για τον τελικό έλεγχο, ώστε να είναι δυνατή η καταβολή του ΕΚΑΣ και ο προσδιορισμός των αντιστοιχουσών κρατήσεων και μειώσεων. Αυτό που δε λέει ο ΟΑΕΕ, όπως και οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες, είναι το γεγονός ότι ο έλεγχος των δικαιούχων γίνεται με καθυστέρηση αρκετών μηνών, με δεδομένο ότι πρόκειται να ελεγχθούν τα εισοδήματα του 2011, δηλαδή εισοδήματα που έχουν δηλωθεί εδώ και ένα χρόνο (οικονομικό έτος 2012).

Πάντως, η καθυστέρηση αυτή ίσως να μην είναι άσχετη με την οικονομική κατάσταση, στην οποία έχει οδηγήσει τον ΟΑΕΕ η κυβερνητική πολιτική και η μειωμένη χρηματοδότησή του, που τελικά, όπως και στην περίπτωση των άλλων Ταμείων, «πληρώνουν» στο τέλος οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι.

Το ΙΚΑ

Και ενώ η ταλαιπωρία των συνταξιούχων συνεχίζεται, η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έκανε χτες γνωστό ότι όσοι συνταξιούχοι προσέλθουν στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ έως τις 7 Ιουνίου και υποβάλουν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, θα λάβουν τη σύνταξη του μηνός Ιουνίου από τα υποκαταστήματα. Τη σύνταξη του Ιουλίου και τις επόμενες θα τις λάβουν μέσω τραπεζών. Οσοι όμως συνταξιούχοι προσέλθουν στα υποκαταστήματα μετά τις 7 Ιουνίου, για να υποβάλουν ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, θα λάβουν τη μεν σύνταξη Ιουνίου από τα υποκαταστήματα, αλλά η σύνταξη του Ιουλίου δε θα καταβληθεί μέσω του τραπεζικού τους λογαριασμού και θα πρέπει είτε να περιμένουν να τη λάβουν μέσω τραπέζης μαζί με τη σύνταξη του Αυγούστου, είτε να προσέλθουν και πάλι τον Ιούλιο στα υποκαταστήματα και να τη λάβουν σε αυτά με χειρόγραφη διαδικασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ