Τετάρτη 19 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Η κατοχή συνεχίζεται με άλλη μορφή

ΚΑΜΠΟΥΛ._

Την ανάληψη του ελέγχου της ασφάλειας σε όλη την αφγανική επικράτεια, από τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας, ανακοίνωσε χτες ο εγκάθετος πρόεδρος της χώρας, Χαμίντ Καρζάι. Οι δυνάμεις κατοχής βεβαίως θα ελέγχουν πλήρως τον αφγανικό στρατό. Η μεταβίβαση έγινε στο πλαίσιο της δήθεν αποχώρησης των κατοχικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, το 2014, που θα σηματοδοτήσει το μετασχηματισμό της κατοχής, με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ να συνεχίζουν να διατηρούν τον πολιτικό έλεγχο της χώρας.

Χτες επίσης οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν απευθείας συνομιλίες με τους «Ταλιμπάν» και η πρώτη συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Ντόχα του Κατάρ, παρουσία και εκπροσώπων της αφγανικής κυβέρνησης. Χτες ακόμα τρεις άμαχοι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν, στην Καμπούλ.

Στο Πακιστάν επίθεση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια κηδείας στην περιοχή Μαρντάν, με αποτέλεσμα 27 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και ένας νεοεκλεγείς βουλευτής. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ